از ۱۹ خرداد در محوطه ایلخانی فیض آباد نوش آباد به سرپرستی دکتر رضا نوری شادمهانی و همکاری دکتر محسن جاوری آغاز و بعد از ۴۱ روز کاری در ۳۰ تیرماه سال جاری به پایان رسید.
مدیر گروه باستان شناسی دانشگاه کاشان با اشاره به آغاز کاوش آموزشی گروه باستان شناسی دانشگاه کاشان در محوطه ایلخانی فیض آباد نوش آباد از ۱۹ خرداد تا ۳۱ تیر گفت: کاوش یاد شده برای آموزش عملیات کاوش و مستندنگاری یافتههای باستان شناختی به دانشجویان ورودی ۱۳۹۷ باستان شناسی انجام گرفت.
دکتر رضا نوری شادمهانی افزود: ترانشه (محل کاوش) در ابعاد ۷.۵ × ۵ متر در شمال دیوار جنوبی ارگ این شهر تاریخی ایجاد شد و تا عمق سه متری از سطح زمین ادامه یافت.
او تصریح کرد: چندین سازه حرارتی در فضاهای کاوش شده کشف شد که به احتمال بسیار در ارتباط با صنعت فلزکاری ساخته شده بودند و این موضوع را کشف یک بوته فلزکاری تایید میکند.
به گفته او، در کاوش امسال پس از هفت سال ممارست سکه خوانایی به دست آمد که روی آن نام ارغون (پادشاه معروف ایلخانی) حک شده است که با استناد به این یافته ارزشمند؛ ایلخانی بودن این شهر ثابت میشود.
مدیر گروه باستان شناسی دانشگاه کاشان یادآور شد: از سوی دیگر از درون یکی از سازههای حرارتی قطعه کاشی از نوع زرین فام کشف شد که به احتمال از بنایی همچون مسجد جدا شده و کشف این بنای ارزشمند در کاوشهای سالهای آتی محتمل است.
شادمهانی اظهار داشت: از دانشجویان ورودی ۱۳۹۷؛ برخی کارمندان دلسوز و هیات رئیسه دانشگاه که در مراحل پیش از کاوش؛ هنگام کاوش و پس از آن؛ همراه و یاور گروه باستان شناسی بودند سپاسگزاری میشود، به طور قطعی نتایج قابل توجه کاوش سال جاری؛ در اثر همکاری و تعامل این عزیزان حاصل شده است.