آقای اسدی گفت: شیر ماده غذایی با پروتئینهای مختلف است که شرایط و محل نگهداری این ماده مهم است که هرچه بهداشت در این شرایط افزایش یابد میکروبهای کمتری وارد این ماده غذایی میشود.
شیرخام یک موضوع فرابخشی است و خاص یک سازمان خاص نیست جهادکشاورزی به عنوان دستگاه مادر و دستگاههای دیگر مانند دامپزشکی، صنعت معدن و تجارت، اتاق اصناف و اتحادیهها، مدیر صنایع تبدیلی و معاونتهای دیگر به عنوان عضو در این کمیته هستند و وظیفه نظارت بر کیفیت شیر در زنجیره تولید را دارند.
بیشتر بخوانید
هر دستگاه در جایگاه خود بر روند تولید نظارت میکند و اگر مواردی با ضوابط مغایرت داشت برخورد قضایی و قانونی انجام میشود و در مرحله اول تذکرات ارائه میشود و در صورت عدم رفع به مقام قضایی معرفی میشوند تا در صورت اثبات جرم با تخلف صورت گرفته برخورد شود.
این روال نظارتی تا کنون در حال اجرا بوده، اما امسال نظارت بر بهبود شرایط مطرح است تا میزان تولید افزایش یابد چراکه افزایش کیفیت بهداشتی شیر در زنجیره تولید سبب تولید ثروت و بهبود روند صادرات میشود.
تب مالت، سل، تب کیو، بیماریهای انگلی و بیماریهای گوارشی که عمدتا با باکتری ایجاد میشوند از جمله بیماریهایی هستند که اگر بهداشت در زنجیره تولید شیر رعایت نشود به انسان منتقل میشود و سلامت جامعه را به خطر میاندازد.