رییس دانشگاه کردستان گفت: بر اساس رتبهبندی موضوعی شانگهای ۲۰۲۲، دانشگاهها در ۵۴ موضوع علمی متفاوت در قالب پنج حوزه اصلی شامل علوم طبیعی (۸ رشته)، مهندسی (۲۲ رشته)، علوم زیستی (۴ رشته)، علوم پزشکی (۶ رشته) و علوم اجتماعی (۱۴ رشته) و بر مبنای پنج شاخص، تعداد مقالات منتشر شده در مجلات چارک نخست (Q ۱)، تاثیر استنادی نرمال شده مقالات منتشر شده، نسبت مقالات بینالمللی به کل مقالات، کیفیت پژوهش (تعداد مقالات برتر) و جوایز علمی بینالمللی معتبر مورد ارزیابی قرار میگیرند.
رحمت صادقی گفت: بر اساس رویکرد شانگهای، دانشگاههایی که تعداد انتشارات آنها در هر حوزه علمی از حد معینی بیشتر باشد در لیست رتبهبندی موضوعی قرار خواهند گرفت.
به گفته او در رتبهبندی موضوعی ۲۰۲۲ میزان انتشارات دانشگاهها در دوره ۲۰۲۰-۲۰۱۶ بررسی شد و بیش از ۱۸۰۰ دانشگاه از مجموع۵۰۰۰ دانشگاه در ۹۶ کشور و منطقه در فهرست این رتبهبندی قرار گرفتند.
صادقی گفت: در فهرست نهایی منتشر شده تعداد ۳۴ موسسه علمی ایرانی وجود دارد و دانشگاه کردستان در دومین سال حضور خود، در حوزه علوم طبیعی- علوم زمین حائز رتبه ۴۰۰- ۳۰۱ جهان و دوم کشور (از ۴ دانشگاه ایرانی حاضر در لیست) و در حوزه علوم زیستی- علوم کشاورزی موفق به کسب رتبه ۵۰۰- ۴۰۱ جهان و رتبه ۵ کشور (از ۶ دانشگاه ایرانی حاضر در لیست) شده است.
دانشگاه کردستان در اولین حضور خود در رتبهبندی موضوعی شانگهای در سال ۲۰۲۱ در حوزه علوم زیستی- علوم کشاورزی حائز رتبه ۴۰۰- ۳۰۱ شده بود.