اسفندیار خزایی گفت: اجرای طرحهای آبخیزداری از اولویتهای اصلی منابع طبیعی برای پیشگیری از فرسایش خاک و هدر رفت آب است که در ماههای اخیر اقدام موثری دراین حوزه انجام شده است.
او گفت: اجرای هر چه بیشتر طرحهای آبخیزداری منجر به افزایش قدرت سرزمینی و عبور از خشکسالی میشود هر چند که اجرای این طرحها نیازمند تامین و تخصیص اعتبار موردنیاز است.
مدیرکل منابع طبیعی استان همدان گفت: اجرای ۴۳۰ میلیارد تومان طرح مربرط به منابع طبیعی و آبخیزداری استان برای ارائه در سفر رییس جمهور به همدان تهیه و پیشنهاد شده است که ۴۲۰ میلیارد تومان آن طرحهای آبخیزداری و ۱۰ میلیارد تومان مربوط به تولید نهال است که از منظر بیولوژیک تولید نهال به آبخیزداری کمک میکند.
خزایی گفت: در حوزه آبخیزداری و به منظور مدیریت بهینه مصرف منابع آب و خاک در ۱۶۰ حوزه آبریز مطالعات در سطح ۷۰۰ هزار هکتار انجام شده که از این مقدار ۳۵۰ هزار هکتار عملیات اجرایی در چهار حوزه مدیریتی، بیولوژیکی، بیومکانیکی و مکانیکی انجام شده است.
او گفت: اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان متولی اصلی حفظ، احیاء و بهرهبرداری اصولی از منابع طبیعی است که با توجه به وجود حدود ۹۰۰ هزار هکتار اراضی ملی در استان (نیمی از مساحت کل استان همدان) دستیابی به اهداف مدنظر با برنامهریزی دقیق و کاربردی و همچنین مشارکت عموم مردم، جوامع محلی و بهرهبرداران امکان پذیر است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان گفت: تاکنون پنج هزار و ۵۰۰ نفر به عنوان همیار طبیعت ثبت نام کرده اند و سالانه افزون بر هشت هزار و ۵۰۰ نفر-کلاس روز و کارگاههای آموزشی و ترویجی به منظور جلب مشارکت مردم دراین حوزه برگزار میشود.
به گفته خزایی، در استان همدان ۴۶ هزار هکتار در قالب جنگلهای طبیعی، اراضی جنگلی، جنگلکاریهای دست کاشت و ذخیرهگاههای جنگلی وجود دارد که برنامهریزی لازم به منظور حفظ و توسعه آنها انجام و اجرایی شده است.
او گفت: ۶۴ هزار هکتار اراضی بیابانی در این استان شناسایی شده که ۱۹ هزار هکتار آن در اراضی ملی واقع شده است
مدیرکل منابع طبیعی استان همدان گفت:تاکنون ۵۰۰ هکتار از عرصههای ملی با کاشت گونههای مقاوم مانند آتریپلکس و همچنین حفاظت و قُرق مناطق مورد نظر احیا شده است.
آقای رئیسی, رئیس جمهور در سی امین سفر استانی دولت پنج شنبه ۶ مرداد به دارالمومنین و دارالمجاهدین همدان سفر میکند.
منبع ایرنا