مدتی است کاربران، از کندی اینترنت یا قطعی آن رنج میبرند. از سوی دیگر کسبوکارها با چالش مواجه شدهاند و بارها اعلام کردهاند قطعی اینترنت باعث کاهش خرید و درآمدهای آنها میشود. همچنین دفاتری که پایه فعالیت آنها بر بستر اینترنت است نیز از این موضوع شکایت دارند، به این دلیل که نوسان در نحوه فعالیت آنها، افراد را نسبت به حضور در این فضا بیاعتماد میکند. سرعت و کیفیت اینترنت با چالشهای فراوانی روبهرو شده؛ به طوریکه اینترنت همراه اپراتورها با قطعی مواجه میشود اما دیروز این کندی و قطعی به اینترنت مخابرات کشیده شد. این در حالی است که مسئولان و اپراتورها دلیل قانعکنندهای برای این کندی و قطعیهای گسترده نمیآورند. در حالی که وزارت ارتباطات وعده داده بود با افزایش تعرفههای اینترنت نهتنها سرعت اینترنت بلکه کیفیت آن نیز افزایش مییابد. هنوز توضیح خاصی در زمینه قطع اینترنت و وضعیت شبکه و زمان رفع آن ارائه نشده اما به نظر میرسد این اختلال در دسترسی کاربران بهتدریج در حال گسترش است و به کرج هم رسیده است.
بیشتربخوانید
صبح دیروز شبکه اینترنت کشور با اختلال همراه بود که گفته میشد این اختلال به علت قطعی برق در ساختمان LCT زیرساخت به وجود آمده است. با اینکه مسئولان وزارت ارتباطات قطعی برق را دلیل اصلی مشکل اینترنت اعلام کردند اما شرکت توزیع برق تهران این موضوع را تکذیب کرد.
از ساعت ۸ و ۱۵ دقیقه دیروز صبح اینترنت کشور با اختلال مواجه شد. موضوعی که عدهای از کاربران را به دردسر انداخته و شبکه پرداخت کشور را نیز با مشکل مواجه کرد. بهطور مثال دستگاه کارتخوان برخی فروشگاهها قطع شد و مشتریان آنها برای انجام خرید خود سرگردان ماندند، همچنین برخی مراکز دولتی از ارائه خدمات به اربابرجوع، موقتا باز ماندند.
پیگیری خبرنگار ما این نتیجه را بهدنبال داشت که به نظر میرسید این اختلال موقتی اینترنت در پی قطعی برق شرکت زیرساخت روی دادهاست که البته ساعت نزدیک به ۹صبح رفع شده است. اما پس از این ساعت نیز برخی مشترکان اینترنت اپراتورهای مختلف، مانند مخابرات از قطعی اینترنت اطلاع میدادند. بررسی از چند شرکت اینترنت نیز نشان میداد اغلب شرکتهای خدماتدهنده اینترنت در ارائه سرویس در روز گذشته با مشکلاتی مواجه شده بودند.
این قبیل مشکلات در ساختمانهای زیرساخت برای چندمین بار طی ماههای گذشته رخ داده و تمام شبکه کشور را تحت تاثیر خود قرار داده است؛ چرا که عموم تجهیزات اصلی اکثر دیتاسنترها و شرکتهای ارائهدهنده اینترنت در این مکان قرار دارد. اسفندماه سال گذشته ساختمان LCT در خیابان شیخ بهایی تهران که مرکز توزیع اینترنت میان شرکتهای مختلف است دچار حریق و باعث اختلال سراسری در اینترنت کشور شد. با وجود مهار آتشسوزی این اختلال اینترنت چند ساعتی ادامه داشت و مردم را به دردسر انداخت.
طی یکسال اخیر کندی سرعت اینترنت کشور با نارضایتیهای بسیاری همراه بوده و این اختلالهای موقتی نیز بیش از پیش موجبات ناراحتی مردم را فراهم میکند؛ در حالی که وجود اینترنت طی این سالها به یک نیاز اساسی برای گذران زندگی مردم تبدیل شده است.
مدیران جلسه هستند
برای مشخص شدن موضوع با وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تماس گرفتیم که اعلام کردند شرکت ارتباطات زیرساخت باید در این زمینه اظهارنظر کنند. با مسئولان شرکت ارتباطات زیرساخت تماس گرفتیم که خواستار نامه رسمی برای پاسخگویی به سوالات خبرنگار ما شدند. همچنین اعلام کردند برای اظهارنظر مدیران منتظر نمانیم، به این دلیل که برای قطعی اینترنت مشغول جلسه و کار هستند.
بحران کارتخوانها
سه میلیون واحد صنفی در کشور وجود دارد که تقریبا همه آنها به دستگاه کارتخوان مجهز هستند. طبق آخرین آماری که موجود است حدود ۹ میلیون دستگاه کارتخوان در کشور است. پس از اینکه اینترنت با کندی و قطعی همراه شد خبرنگار ما به منظور بررسی موضوع به صورت میدانی به چند مرکز خرید مراجعه کرد. با اینکه این قطعی حدود ۴۰ دقیقه به طول انجامید اما بسیاری از مردم بهدلیل قطعی کارتخوانها سرگردان بودند.
زیان کسبوکارهای اینترنتی
رضا الفتنسب، کارشناس فناوری اطلاعات در گفتوگویی که با خبرنگار ما داشت، تصریح کرد: در روز گذشته بخشی از سایتها و شبکههای اجتماعی از نقلوانتقال پول منع شدند. به گفته وی، هرچقدر مدت زمان بیشتری اینترنت قطع باشد مشکل هم بیشتر خواهد شد. الفتنسب تاکید کرد: خردهفروشی در بخش آنلاین ۴درصد است و مابقی مربوط به بخشهای دیگر میشود. همچنین حدود ۴۰۰۰ کسبوکار اینترنتی به صورت رسمی و ۱۰۰ هزار به صورت غیررسمی فعالیت دارند که با قطعی اینترنت با مشکل مواجه میشوند. حالا مشخص نیست طرح صیانت از فضای مجازی در حال اجراست یا مشکل دیگری به وجود آمده است.
منبع روزنامه جام جم