غلامحسین حسینینیا، رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور گفت: بخش مهمی از فعالیتها در آینده باید از رهگذر فعالیتهای دانشبنیان عبور کند تا شاخص مهارت در کنار فعالیتهای علمی و دانشگاهی نهادینه شود. توام کردن ایام تحصیل با مهارت آموزی، منشاء اشتغال زایی برای کشور خواهد بود.
وی با اشاره به اجرایی شدن سه طرح ملی در سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، گفت: یکی از این طرح ها با عنوان نخلستان ویژه فارغ التحصیلان دانشگاهی است که متناسب با رشتههایی که بازارکار مطلوبی برایشان وجود ندارد. در قالب این طرح به آنها در مدت ۶ ماه مهارتهای فناوری اطلاعات آموزش داده می شود. در کشور ۵۰۰ هزار فرصت شغلی در این زمینه وجود دارد.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور تصریح کرد: این تفاهمنامه با حضور معاونان این واحد دانشگاهی و سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور، با هدف توانمندسازی دانشجویان و دانشآموختگان در راستای برآوردن نیاز کشور به منابع انسانی کارآمد و دارای تجارب فنی، مهارتی و حرفهای، فراهمسازی بسترهای اشتغال مولد دانش آموختگان رشتههای مختلف دانشگاهی و استفاده از ظرفیتهای آموزشی و پژوهشی طرفین در راستای انجام مأموریتها و تکالیف سازمانی منعقد شد.
بر اساس این سند همکاری مجوز تاسیس مرکز مدیریت مهارت آموزی و مشاوره شغلی در واحد علوم و تحقیقات صادر می شود و این مرکز در کنار مرکز رشد و سرای نوآوری واحد علوم و تحقیقات فعالیت خود را آغاز میکند.
همچنین فراهمسازی زمینه اجرای واحدهای درسی کارآموزی، کارورزی، آزمایشگاهی و کارگاهی دانشگاه در مراکز فنی و حرفهای دولتی و غیردولتی سازمان یا تطبیق آنها با دورههای آموزش مهارتی، همکاری در راستای تحقق استقرار نظام صلاحیت حرفهای و اجرای آزمونهای تعیین صلاحیت شغلی بر اساس ضوابط و مقرارت مربوطه، صدور تاییدیه حضور در دورههای آموزشی به صورت مشترک برای مهارت آموزان حسب نیاز و تقاضا از جمله تعهدات عنوان شده در این سند همکاری است.