رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان گفت: امسال هزار و ۲۵۰ هکتار از مزارع آبی شهرستان همدان به کشت سیر اختصاص داشت و حدود ۴۲ هزار تن سیر مرغوب در این شهرستان برداشت شده است.
بهراملو افزود: استان همدان با چهار هزار و ۴۰۰ هکتار اراضی زیرکشت سیر رتبه نخست تولید سیر خشک را در کشور به خود اختصاص داده است.
او می گوید: ایجاد ۲۰ غرفه عرضه محصولات مرتبط با سیر، صنایع دستی و مواد خوراکی و غذاهای روستایی از جمله بخشهای اصلی برگزاری چهارمین دوره جشنواره سیر بود که در روستای سولان همدان برگزار شد.
بهراملو افزود: محصول سیر تولیدی در همدان به عنوان یک برند خاص در سال ۱۳۹۶ به ثبت ملی رسید که پیگیری برای ثبت جهانی آن نیز در دستور کار قرار دارد.
بیشترین محصول سیر شهرستان همدان در ۱۲ روستای منطقه از جمله روستاهای مسیر امام زاده کوه، روستای انصار الامام، سولان، یکن آباد و همچنین شهر مریانج تولید و به بازار عرضه میشود.
سیر همدان نه تنها به صورت تازه خوری استفاده میشود بلکه در فهرست خرید سبد شرکتهای تولید دارویی و بهداشتی هم قرار دارد و در مصارف صنایع تبدیلی و غذایی، استفاده میشود.
هرچند سیر همدان مرغوبیت بالا، طعم، بو و مزه منحصر به فردی دارد، اما وجود برخی مشکلات مسیر صادرات این محصول را ناهموار کرده است.
پارسال ۲ هزار و ۶۳۶ تن سیر خشک همدان به ارزش ۳/۱ میلیون دلار صادر شد.