جلسه ستاد استانی اربعین حسینی استان کرمان به ریاست فداکار استاندارکرمان در استانداری کرمان برگزار شد.
محمدمهدی فداکار در این جلسه گفت: کمک به زوار امام حسین (ع) کار دلی است و باید ظرفیت موجود را به روزرسانی و آماده کنید.
او خطاب به دستگاههای اجرایی میگوید: از هم اکنون تدابیری برای قیمت بلیطها اندیشیده شود تا در ایام اربعین شاهد هرج و مرج در قیمت بلیط نباشیم و از هم اکنون جلوی بازار سیاه بلیط در ایام اربعین گرفته شود.
استاندار کرمان میگوید: برای حل مشکلات خودرویی پیشنهاد میشود با شرکتها مذاکره کنید تا از ظرفیت ناوگان آنها استفاده کنیم و سعی کنید، قطار مشهد و تهران برای آن ایام در خرمشهر فعال شود که با این کار بخشی از مشکلات حمل و نقل حل میشود.
او بر لزوم رفع مشکلات زیرساختی و سایر مسائل موکب ماهان تاکید کرد و گفت: موکب ماهان باید یک مجموعه فرهنگی خوبی باشد تا زائران پاکستانی با رضایت کامل از آن استفاده کنند، ضمن آنکه به طور خاص پیگیر مشکلات آب، آرد و سوخت موکب ماهان هستیم و توصیه میشود برای سوخت آن اصلا سختگیری نشود.
به گفته فداکار بخشی از زائران اعلام کردهاند که قصد دارند به زیارت مرقد شهید سلیمانی بروند؛ بنابراین هماهنگیها و اقدامات لازم در این زمینه را انجام دهید.
فداکار گفت: یکی از شرکتهای بزرگ اقتصادی (گلگهر یا گهر زمین)، در سیرجان، موکبی برای پذیرایی از زائران راهاندازی کند.
او میگوید: زائران اتباع خارجی را ساماندهی کنید و متولیان امر، همتشان بر کمک کردن باشد و کارشناس بهداشتی همراه خدام موکب نیز باشد.
استاندار کرمان گفت: استان خوزستان، میخواهد مشکلات شلمچه را از طریق سایر استانها حل کند و به صراحت اعلام کرده ایم که ما توان این کار را نداریم.
در این جلسه تاکید استاندار کرمان بر این بود که اورژانس و جمعیت هلال احمر استان کرمان، اولویت اولشان، استان باشد؛ زیرا در آن ایام، میزبان زوار مرقد سردار دلها نیز به دلیل آنکه کرمان مسیر عبور زائران خارجی و استانهای همجوار است، هستیم.
مردم از سامانه سماح استقبال نکردند
حمید شمس الدینی، مدیرکل انتظامی استانداری کرمان نیز در این جلسه گفت: متاسفانه در طول ۲ ماه گذشته فقط شهرستانهای کرمان، بم و سیرجان جلسات ستاد اربعین را تشکیل دادهاند و در ۲۰ شهرستان استان این جلسات برگزار نشده است که باید به آنها تذکر داده شود.
به گفته او با وجود آنکه ثبت نام از مدتها پیش در سامانه سماح آغاز شده است؛ اما استقبال چندانی نشده است.
شمسالدینی تزریق واکسن یادآور را الزامی دانست.
به گفته او ستاد ترویج مکتب شهیدسلیمانی آمادگی لازم را برای حضور زائران ا ز شرق کشور داشته باشند.
مصطفی آیتالهیموسوی نیز در این جلسه از خواستههای استان معین از کرمان و هماهنگ نبودن بین استان معین و ستاد مرکزی اربعین در برخی موارد انتقاد کرد.
او گفت: اردوگاه شهید کازرونی برای اعزام زائران کرمانی به مرز با سپاه جلسهای برگزار کند و نیازمندیها اعلام و آماده سازی شود.
۲۲ هزار و ۳۹۷ کرمانی پیش ثبتنام اربعین را انجام داده اند
محمدعلی مجد، معاون سازمان حج و زیارت استان کرمان گفت: پیش ثبت نام اربعین در سامانه سماح از ۱۰ تیر آغاز شده است و تا صبح امروز ۲۸ تیرماه، ۲۲ هزار و ۳۹۷ نفر از استان کرمان در این سامانه ثبت نام کردهاند و اگر ظرفیت به حدنصاب نرسد، احتمالا زمان نامنویسی از طریق ستاد کل کشور تمدید شود.
او میگوید: زائران باید هزینه بیمه و هلال احمر را پرداخت کنند و منتظر اعلام شرایط کشور عراق برای اعزام هستیم.
به گفته معاون سازمان حج و زیارت استان کرمان، ۱۱۷ دفتر زیارتی کار ثبت نام اربعین را انجام میدهند.
او میگوید: احتمالا در ایام اربعین با کمبود اتوبوس در شهر کرمان مواجه خواهیم بود.
به گفته مجد در حال حاضر، چهارشنبهها و پنجشنبهها از مقصد کرمان به عراق پرواز داریم و کاروانهای زمینی راه اندازی شده اند.
حمل و نقل، بزرگترین مشکل کرمان در ایام اربعین
احسان عراقیزاده، مدیرکل حمل و نقل و راهداری استان کرمان نیز گفت: کمبود ناوگان حمل و نقل مسافربری از مشکلات پیش رو است که باید مدیریت شود.
او میگوید: استفاده از حمل و نقل ریلی، یکی از راهکارهای حل مشکلات حمل و نقل زائران اربعین حسینی است و متاسفانه برای بحث راهآهن همچنان راه حلی پیدا نشده تا شاهد حمل ۳۰ درصدی زائران از سوی این واحد باشیم تا عمده مسافران را به قم یا از قم به خرمشهر برسانیم.
رضا فلاح، مدیر عامل جمعیت هلال احمر استان کرمان نیز در این جلسه گفت: خدمات امدادی و درمانی جمعیت هلال احمر استان کرمان به مدت ۲۵ روز از ۱۳ شهریور در ورودی خاک عراق انجام خواهد گرفت.
به گفته فلاح تیمهای جمعیت هلال احمر در استانها آماده هستند و ۱۸ پایگاه در داخل استان و ۹۰ نیروی عملیاتی حوادث را رصد میکنند.
سرهنگ بهروز، معاون هماهنگ کننده سپاه ثارالله استان کرمان گفت: موکب ماهان ظرفیت خوبی برای پذیرش زائران اربعین را دارد؛ اما نیازمندیهایی از جمله:کمک سرویس بهداشتی و کمک برای تغذیه وجود دارد که تقاضا داریم کمکها از روزهای ابتدایی صورت گیرد.