کمیته پیشگیری از بیماریهای واگیر سازمان بهزیستی، راهنمای کشوری مراقبت و درمان بیماران مشکوک به وبا را به مدیران کل استانی این سازمان ابلاغ کرد.
در این بخشنامه آمده است: با عنایت به گزارش مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در خصوص ابتلای قطعی چند نفر از هموطنان به بیماری وبا و احتمال تهدید سلامت عمومی، راهنمای کشوری مراقبت و درمان بیماران مشکوک /مبتلا به وبا (cholera) جهت بهره برداری همکاران محترم و اطلاع رسانی به مراکز تابعه به حضورتان ارسال میشود.
در این بخشنامه تاکید شده است: از آنجایی که وبا یک عفونت اسهالی حاد است که به دنبال خوردن آب یا غذای آلوده و دست آلوده به باکتری «ویبریوکلرا» ایجاد میشود و از سرایت پذیری بالایی، به ویژه در مراکز تجمیعی برخوردار است؛ لازم است با هماهنگی دانشگاه علوم پزشکی و مراکز بهداشتی نسبت به جدی گرفتن هشدارهای مراقبتی و رعایت دستورالعملهای بهداشتی در جامعه هدف اقدام مقتضی صورت پذیرد.
در این بخشنامه آمده است: اگر چه اغلب افراد آلوده علایم بالینی نداشته یا علایم خفیفی دارند که با موفقیت درمان میشوند، لیکن در مواردی نیز به دنبال بروز علایم اسهال حاد آبکی شدید، این بیماری با مرگ و میر و ناتوانایی بالایی توأم بوده و میتواند در عرض چند ساعت منجر به مرگ شود. این شرایط در حالی است که با درمان صحیح و مناسب، میزان کشندگی بیماری حتی به کمتر از یک درصد کاهش مییابد.