سرپرست شهرداری منطقه ثامن گفت: با هدف دسترسی زائران به بارگاه منور رضوی، احیاء ۱۶ گذر تشرف به حرم مطهر در دستورکار شهرداری قرار گرفته است.

 ساسان نورین‌مقدم گفت:گذر‌های تشرف تاریخی نقش اصلی هدایت زائران و مجاوران بارگاه منور رضوی رو از نقاط مختلف شهر به سمت حرم مطهر امام‌رضا (ع) بر عهده دارند، این مسیر‌های تشرف شبکه‌ای از معابر هستند که با هندسه‌ای شعاعی، از جهات گوناگون حرم بافت‌های شهری مختلف را به حرم مطهر متصل می‌کنند.

او گفت: در قطاع یک، گذر‌های تاریخی "مخابرات"، "روشن" و "بازار فرش" قرار دارند؛ ضمن اینکه در قطاع دو نیز گذر تاریخی "کوچه رازفر"، "آستانه پرست"، "کوچه ضیاء"، "حمام باغ حوض امیر" و "نوغان" پیش‌بینی شده است.

نورین‌مقدم تصریح کرد: این گذر‌ها شامل گذر تاریخی "سالاری مقدم"، "تکیه کرمانی" و "حمام حاج نوروز می‌شود؛ در قطاع ۴ هم گذر تاریخی "باغ حسن‌خان"، "عیدگاه" و "محمدیه" قرار گرفته است.

او گفت: این مسیرها، براساس کاربری که در پیرامون آن‌ها وجود دارد، در طرح تفصیلی نیز دیده شده‌اند؛ هرکدام از ویژگی خاصی برخوردار بوده، به نحوی که برخی از آن‌ها اقامتی، اقامتی-فرهنگی، اقامتی-مسکونی و برخی هم فرهنگی هستند.


بیشتر بخوانید


سرپرست شهرداری منطقه ثامن با بیان گذر‌های تاریخی یاد شده با معبر "شارع ۱" و "شارع ۲" به یکدیگر متصل می‌شوند، گفت: در حاشیه این دسترسی‌ها خدمات پشتیبانی زیارت نیز مستقر شده و به واسطه نقش اتصالی که ایفا می‌کنند، مرز پهنه‌های گوناگون شناخته می‌شوند.

نورین‌مقدم طول گذر‌های تشرف را حدود ۱۰ کیلومتر اعلام کرد و گفت: احیاء گذر‌های تشرف، پروژه‌اس تدریجی و زمان‌بر است و چنانچه بخواهیم یک‌باره وارد فاز عملیاتی گسترده شویم، تشرف زائران و مجاوران به بارگاه منور رضوی را مختل می‌کند.

او گفت: برهمین اساس مقرر شده احیاء این گذرها، شامل ۱۶ گذر، در چند مرحله و در بازه زمانی ۳ ساله اجرایی شود؛ طبق برنامه‌ریزی صورت گرفته، فاز اول پروژه مصادف با عید "غدیر خم" به بهره‌برداری می‌رسد؛ در این مرحله، بهره‌برداری از گذر‌هایی را خواهیم داشت که بدون هیچگونه مداخله و یا عملیات عمرانی، آماده تسهیل تشرف زائران و مجاوران به حرم مطهر رضوی هستند.

سرپرست شهرداری منطقه ثامن گفت: ۸ گذر تشرف تاریخی اعم از "مخابرات"، "آستانه‌پرست"، "حمام باغ حوض امیر"، "نوغان"، "شهید سالاری مقدم"، "حاج‌نوروز"، "محمدیه" و "عیدگاه" گذر‌هایی هستند که در آن‌ها مداخله حداقلی نیاز است و صرفا با فضاآرایی می‌توان اقدامات ارزشمند آغازین را انجام داد.

نورین‌مقدم گفت: در ابتدای کار، با فضاآرایی، تسهیل شرایط تشرف و آسایش زائران را فراهم می‌آوریم و با اجرای مبلمان شهری، فضای سبز، نورپردازی و ... جداره‌های شهری را ساماندهی خواهیم کرد.

او با بیان اینکه در گذر‌های تشرف بنا‌های ویژه‌ای وجود دارد از جمله آن‌ها می‌توان به منازل خانواده معزز شهداء، قدیمی‌های ساکن بافت، تکایا و بنا‌های تاریخی و ... اشاره کرد، گفت: این پهنه‌ها به تدریج ساماندهی خواهد شد و تلاش ما بر این است که فضا‌های پارکینگی و فضا‌های مورد نیاز زائران و مجاوران را در حاشیه این گذر‌ها مستقر نماییم.

نورین‌مقدم گفت: تمامی این اقدامات دارای پیوست فرهنگی و اجتماعی هستند؛ از یکطرف بستر حیات شهری زائران و مجاوران هستند چراکه معیشت مجاوران در پیوند با این گذر‌ها شکل گرفته و از سوی دیگر، فضای بسیار مناسبی برای برگزاری مناسبت‌های ملی و مذهبی محسوب می‌شوند.

سرپرست شهرداری منطقه ثامن از طراحی و تدوین تقویم مناسبت‌های ملی و مذهبی، همزمان با دهه «ولایت و امامت» و «عید غدیر خم» خبرداد و گفت: در این گذرها، شهرداری منطقه ثامن «رویدادمحوری» را دنبال می‌کند و طرحی با عنوان «چند قدم تا بهشت» را براساس تقویم سالانه و مناسبت‌های پیش رو تهیه کرده‌ایم.

نورین‌مقدم گفت: آغاز این برنامه‌های فرهنگی و اجتماعی، عید غدیر امسال، فردا یکشنبه، ۲۶ تیرماه خواهد بود و در ۸ گذر برنامه‌های ویژه‌ای با حضور خانواده معزز شهدا، ایثارگران، سادات، علماء و عموم مردم برگزار خواهیم کرد.

او گفت: با همکاری هیات‌های مذهبی، حسینیه‌ها و ... در جوار این گذر‌ها برنامه‌های متنوع فرهنگی پیش‌بینی شده و در گام بعدی، ویژه برنامه‌های محرم و صفر را خواهیم داشت که تا پایان ماه صفر ادامه دارد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۲ ۲۶ تير ۱۴۰۱
از کارهای بسیار خوب و ماندگار شهرداری مشهد