دکتر «هیکارو ساتو» و همکارانش در بیمارستان شهر هیروشیما، سال ۲۰۰۲ در تحقیقات خود برای اولین بار به «مرگ بر اثر قلب شکسته» اشاره کردند و نام این بیماری در آن زمان «کاردیومیوپاتی تاکوتسوبو» (Takotsubo Cardiomyopathy) اعلام شد. سپس این عارضه «سندرم قلب شکسته» لقب گرفت. حالا دانشمندان ادعا کردهاند انسانهایی که بسیار شاد هستند نیز ممکن است به این بیماری دچار شوند و با عارضهای تحت عنوان سندرم قلب شاد جان خود را از دست بدهند.
پیش از هرچیز باید اشاره کرد که بیماری «کاردیومیوپاتی تاکوتسوبو» به ندرت باعث مرگ میشود و مانند سایر کاردیومیوپاتیها (بیماریهای ماهیچه قلب)، اکثر افراد مبتلا در عرض چند ماه بهبود پیدا میکنند. این بیماری ماهیچه قلب را ضعیف میکند و بر توانایی آن در پمپاژ خون تاثیرگذار است.
سندرم قلب شاد
محققان آلمانی در تحقیق خود بیماران مبتلا به سندرم تاکوتسوبو را کشف کردهاند که این بیماری در آنها به دنبال رویدادهای شاد مانند عروسی، تولد فرزند و برنده شدن جایزه ایجاد شده است.
بهطور دقیق از ۹۱۰ فردی که این بیماری در آنها تشخیص داده شده، محققان اعلام کردند ۳۷ نفر مبتلا به «سندرم قلب شاد» و ۸۷۳ نفر مبتلا به «سندرم قلب شکسته» بودند. سندرم قلب شاد بیشتر در مردان مشاهده شده است.
مطالعه دیگری که روی حدود ۱۳۵ هزار شهروند ایالات متحده انجام شده، نشان میدهد تعداد افرادی که با این بیماری تشخیص داده شدهاند، طی ۱۱ سال (۲۰۰۶ تا ۲۰۱۷) بهطور پیوسته افزایش پیدا کرده است. نکته جالب اینکه برخلاف سندرم قلب شاد که عمدتا در مردان دیده شده بود، سندرم قلب شکسته بیشتر در زنان (۸۸ درصد) و افراد ۵۰ سال و بالاتر دیده شده است.
احتمالا در آینده موارد بیشتری از این بیماری پیدا شود، زیرا آگاهی بهتری نسبت به آن ایجاد شده، انسانها بیشتر عمر میکنند و ابزارهای تشخیصی پیشرفتهتری وجود دارد. با این حال، محققان اعلام کردهاند که مرگومیر و عوارض ناشی از این دو سندرم تقریبا یکسان و نادر است و نیاز زیادی وجود ندارد که انسانها نگران خندیدن بیش از اندازه یا احساساتی شدن خود شوند.