پژوهشگران دانشگاه اِمآیتی (مؤسسه فناوری ماساچوست) در ایالات متحده آمریکا، نوعی پارچه طراحی کردهاند که میتواند فعالیتهای کسی را که از آن استفاده میکند به طور دقیق تشخیص دهد؛ این فعالیتها شامل راهرفتن، دویدن و پریدن میشود.
دانشمندان دانشگاه اِمآیتی با استفاده از فرایندی جدید در ساخت منسوجات، پارچههای هوشمندی را تولید کردهاند که کاملاً با بدن منطبق است و میتواند وضعیت و حرکات بدن را دقیقاً حس کند.
پژوهشگران نوع خاصی از نخ پلاستیکی را بهکار برده و از گرما استفاده کردهاند تا آن را ذوب کنند.
این فرایند به ترموفُرمینگ یا شکلدهی گرمایی معروف است. آنها از این طریق توانستند دقت حسگرهای فشار را که در منسوجات بافتنی چندلایه بافته میشود، افزایش دهند.
آنها با استفاده از این فرایند موفق به تولید یک کفش و یک زیرانداز هوشمند شدند و سپس یک سیستم سختافزار و یک سیستم نرمافزار برای آن طراحی کردند تا دادههای بهدست آمده از حسگرها را در لحظه اندازهگیری و تفسیر کند.
شخصی که بر روی زیرانداز پارچهای هوشمند ایستاده بود، حرکات یوگا را انجام میداد و سیستم یادگیری ماشین آن حرکات را با دقت ۹۹درصد پیشبینی میکرد.
یادگیری ماشین، مطالعۀ علمی الگوریتمها و مدلهای آماری مورد استفاده سیستمهای کامپیوتری است.
این تکنیک کاربردهای زیادی دارد مخصوصاً در زمینه مراقبت از سلامتی و بازپروری؛ مثلاً میتوان از آن در تولید کفشهای هوشمند استفاده کرد و هنگامی که فردی پس از آسیبدیدگی دوباره شروع به یادگیری راهرفتن میکند، او را ردیابی کرد.
همچنین میتوان از آن در ساخت جورابهایی استفاده کرد که فشار روی پای بیماران دیابتی را کنترل میکند تا از ایجاد زخم جلوگیری شود.