در چند روز گذشته شاهد انتشار تصاویر پیشرفتهترین تلسکوپ فضایی جهان بودیم. تلسکوپی که به فضا رفت تا نخستین روزهای تشکیل جهان یعنی ۱۳میلیارد سال قبل را برای بشر به نمایش درآورد و دید ما را به جهان متحول کند.
بیشتربخوانید
ساخت این تلسکوپ با مشارکت متخصصان ناسا، کانادا و اروپا انجام شد و در ساخت آن بیش از دو هزار دانشمند و در مجموع ۱۰ هزار نفر نقش داشتند.
شاید تصور کنیم افرادی که در ساخت این تلسکوپ بسیار مهم نقش داشتند همه از اروپا و آمریکا باشند و فردی از ایران تا به حال در بین این متخصصان فضایی حضور نداشته است.
اما سالها پیش جوانی از محلههای جنوبی تهران در بین این دانشمندان حضور داشت. جوانی که ممتاز بودن در همه دوران تحصیل برای او یک موضوع عادی شده بود و آنقدر همیشه عالی و درجه یک بود که با بورس تحصیلی اعزام شاگردان ممتاز به آمریکا رفت و کنار معروفترین دانشمندان دنیا در کالیفرنیا ایستاد و دکترای الکترونیک و فیزیک پلاسما را گرفت.
او سپس در یکی از آزمایشگاههای ناسا استخدام شد و در آمریکا ازدواج کرد و زندگی آرام و مرفهی داشت، اما اعتقادات او باعث شد قید آن زندگی راحت را بزند و عازم جنوب لبنان شود تا در کنار شیعیان غریب و مظلوم آن منطقه به مبارزه با صهیونیستها بپردازد.
انقلاب اسلامی که پیروز شد، به ایران بازگشت و به دلیل سطح تحصیلات و تخصصش و آشنایی با فنون نظامی مسئولیتهایی هم در آن سالها گرفت.
در نهایت با شروع جنگ تحمیلی برای مبارزه با دشمنی که خاک وطن را هدف گرفته بود، به جبهه رفت و ستاد جنگهای نامنظم را تشکیل داد و در آخرین روز بهار سال یک هزار و سیصد و شصت ترکشی این اسطوره را از ما گرفت. این اسطوره کسی جز مصطفی چمران نیست.
منبع: جهان نیوز