کلیههای سالم در بدن انسان، مسئول فیلتر کردن مایعات اضافی و مواد زائد از خون هستند. با این حال، دیابت و فشارخون بالا میتوانند تأثیر قبل توجهی بر عملکرد کلیهها داشته باشند و سبب از دست رفتن عملکرد آنها در طول زمان گردند؛ وضعیتی از آن به عنوان «بیماری مزمن کلیه» یاد میشود.
دکتر «ساوراب پوخاریال» (Saurabh Pokhariyal) از بنیانگذاران مرکز دیالیز «VitusCare» در شهر گورگان هند میگوید: اگر این مسأله مورد کنترل قرار نگیرد، این بیماری (مزمن کلیه) میتواند بیشتر پیشرفت کرده و در نهایت به نارسایی کلیه منجر شود. این وضعیت نیز پردازش مواد زائد بدن را برای کلیهها دشوار میسازد و در نتیجه، به حمایت بیرونی برای تسهیل پاکسازی خون از طریق درمان مکرری به نام «دیالیز» نیاز پیدا میشود.
وی در ادامه توضیح میدهد: درک تأثیر متقابل دیابت، فشار خون بالا و بیماریهای کلیوی برای مردم در مواقعی سخت است و بیشتر یک چرخه معیوب است. دیابت و فشار خون بالا هر دو بیماریهایی هستند که به سبب سبک زندگی رخ میدهد و مستقیماً باعث بیماری کلیوی میشوند؛ همچنانکه باعث بدتر شدن تدریجی بیماری کلیوی در طول زمان میگردند.
خوشبختانه این دو بیماری یک شبه اتفاق نمیافتند؛ اما از آنجا که بیماری هستند که آرام آرام رخ میدهند، ممکن است برای مدتی طولانی ناشناخته باقی بمانند؛ چرا که بیماری بطور معمول خود را در مراحل پیشرفته آشکار میکند و برای همین درمان آن نیز سخت میشود.
علائم بیماری مزمن کلیه شامل کاهش وزن، کم اشتهایی، کوفتگی، ورم مچ پا، دستها و پا، وجود خون در ادرار، بی خوابی، خارش پوست، گرفتگی عضلات و سردرد میشود.
در صورت تشخیص به موقع، میتوان پیشرفت بیماری کلیه را کُند کرده و علائم آن را نیز میتوان از طریق داروها و مشاوره منظم با یک متخصص کلیه کنترل کرد.
منبع: پایگاه india.com