علی بایگانه گفت: از این سطح زیر کشت ۲۳ هزار و ۴۵۰ هکتار به نخود، چهار هزار و ۳۵۶ هکتار به عدس و هزار و ۱۰۰ هکتار به کشت لوبیا اختصاص دارد.
او هدف از اجرای طرح جهش تولید در دیمزارهای استان همدان را افزایش محصول در واحد سطح و استفاده حداکثری از منابع خاکی و نزولات آسمانی برشمرد و ادامه داد: بیمه محصولات در قالب طرح جهش تولید در دیمزارها از نقاط قوت این طرح است و اگر به دلیل رعد و برق، صاعقه، آتشسوزی و سرما محصول از بین برود بیمه محصولات کشاورزی خسارت را پرداخت میکند.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان همدان گفت: برنامه تغییر تاریخ کشت از بهار به انتظاری در حال انجام است و در سال زراعی جاری حدود ۶ هزار هکتار از سطح زیر کشت طرح جهش تولید به صورت انتظاری کشت شده که این روش به افزایش طول دوره رشد گیاه و افزایش عملکرد منجر میشود.
بایگانه گفت: در سال زراعی جاری تولید بذور رسمی پابلند و حبوبات به صورت گسترده در استان همدان مورد استقبال کشاورزان قرار گرفته است که این ارقام موجب عملکرد بالا، مقاومت به بیماریها و امکان برداشت مکانیزه نیز میشود.
او گفت: طرح جهش تولید در دیمزارها از سال ۱۳۹۹ با مشارکت ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و وزارت جهاد کشاورزی و با سه هدف تامین امنیت غذایی، جلوگیری از خروج ارز و اشتغال و ماندگاری روستاییان اجرایی شد.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان همدان گفت: تاکنون از این میزان سطح طرح جهش تولید ۱۴ هزار هکتار برداشت شده و حدود چهار هزار تن محصول تولید شده است.
بایگانه گفت: برداشت نخود و عدس از اواخر خرداد آغاز شده و تا پایان تیرماه ادامه دارد و نیز برداشت لوبیا هم از اواسط شهریور شروع میشود.
استان همدان دارای ۶۹۲ هزار هکتار زمین زراعی (آبی و دیم) و ۱۱۷ هزار بهره بردار در بخش کشاورزی است که بر اساس آخرین آمارهای منتشر شده، ارزش ریالی تولیدات کشاورزی استان معادل ۶۶ هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال است.
منبع:ایرنا