احمد قندهاری در بازدید از پروژههای آبی استان آذربایجان غربی گفت: لزوم احیای دریاچه ارومیه بر هیچکس پوشیده نیست و احیای آن میتواند از بروز بسیاری از مشکلات جلوگیری کند؛ لذا برای حفظ اکوسیستم طبیعی منطقه و همچنین جلوگیری از بروز مشکلات ناشی از خشک شدن دریاچه ارومیه به زودی مجمع نمایندگان حوضه آبریز دریاچه ارومیه از استانهای آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و کردستان تشکیل خواهد شد و با تمام ظرفیت و همدلی پروژههای احیای نگین فیروزهای شمال غرب کشور را در اولویت قرار خواهیم داد.
رئیس حوضه آبریز دریاچه ارومیه و رودخانه ارس می گوید: برای برطرف شدن مشکلات بخش آب کشور، وزارت نیرو به دنبال ایجاد هماهنگی و همراستایی در ۳ قوه می باشد و از نماینده محترم مردم خوی و چایپاره در مجلس شورای اسلامی نیز درخواست داریم تا با هماهنگی سایر نمایندگان پیگیر تشکیل کارگروه یا کمیسیون ویژه آب در مجلس شورای اسلامی باشند و به صورت اختصاصی برای بخش آب قانون گذاری و تصمیم سازی نمایند.
دکتر نجف زاده نیز در این جلسه با اشاره به مولفههای حکمرانی اقتصادی گفت: اقتصاد مسئله اول کشور در سالهای اخیر بوده است لذا حکمرانی اقتصادی بر ۳ پایه استوار است که عبارتند از: معاش، امنیت و محیط زیست پایدار، از این رو محیط زیست پایدار از اهمیت ویژهای برخوردار است و ستون اصلی این مولفه نیز آب میباشد.
نماینده مردم خوی و چایپاره در مجلس شورای اسلامی می گوید: برای جلوگیری از مهاجرت مردم این شهرستانها به استانهای همجوار بدلیل کم آبی لزوم تکمیل مطالعات احداث سدهای الند، قطور و غازان بیش از پیش احساس می شود و در همین راستا با برگزاری جلسات متعدد و پیگیری شرکت آب منطقهای آذربایجان غربی تا پایان مهرماه پیمان سپاری سدهای الند و غازان انجام خواهد پذیرفت.
به گفته وی در روستاهای پایین دست سد آغ چای شبکه پایاب این سد توسط شرکت آب منطقهای تکیمل شده است و امیدواریم و پیگیر خواهیم بود تا سازمان جهادکشاورزی نیز پروژههای خود در این بخش را هرچه سریعتر به اتمام برساند.
در پایان این جلسه نیز اعضای جلسه از سد آغ چای و روستاهای پایین دست بازدید به عمل آوردند و از نزدیک در جریان مشکلات مردم منطقه قرار گرفتند.
مهندسی ارزش در سدها از فناوریهای راجیج است که بهینه سازی مراحل ساخت سد و همچنین انجام به موقع پروژه برای کاهش هزینههای مالی پروژه و همچنین بازگشت سریع سرمایه از اهداف آن است.