آتشپاد دوم ابراهیم مطلبی گفت: ساختمانها با سازههای بتنی و فلزی هر دو در مقابل حرارت ضعیف است و اگر تمهیدات لازم اندیشیده نشود، به هنگام آتشسوزی دچار فروریزی میشود و در مقام مقایسه، ساختمانهای فولادی در مقابل حریق به نسبت ساختمانهای بتنی آسیبپذیرتر است.
اوتنش تسلیم فولاد در دمای ۶۰۰ درجه سانتیگراد در مقابل آتش ۵۵ درصد مقدار اولیه خود است که در ساختمانهای بتنی ۴۵ درصد است، گفت: مقاومت ساختمانهای بتنی در مقابل حریق بیش از ساختمانها با اسکلت فلزی است.
ساختمانها با اسکلت فلزی، بر اساس قوانین و مقررات به منظور افزایش مقاومت باید به پوششهای مقاوم به حریق مجهز شود که به دو شکل پایه معدنی و شیمیایی است که سازه را دو سال در مقابل حریق مقاوم میکند.
مطلبی با اشاره به کاهش ۵۰ درصدی استحکام ساختمانهای بتنی در مقابل حریق، گفت: خصوصیات ساختمانهای بتنی از جمله کشسانی، خزش و چسبندگی آن در مقابل حرارت بالا و بیش از ۲۰۰ درجه سانتیگراد کاهش مییابد، این در حالی است که در یک حریق ساده بالای چند هزار درجه حرارت تجربه میشود و این دست ساختمانها تنها در حرارت ۷۰۰ درجه سانتیگراد ۵۰ درصد مقاومت خود را از دست میدهد و فرو میریزد.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان معتقد است بهترین اقدام در ساختمانسازی رعایت استانداردها، مقاومسازی و استفاده از اسکلت مناسب در مقابل حریق است.