طیبه عزتاللهی، مدیر بخش آموزش یازدهمین جشنواره بینالمللی مد و لباس فجر، درباره توجه به موضوع عفاف و حجاب در این دوره از جشنواره گفت: عفت و حیا، موضوع مهمی است که در طول تاریخ، همواره همراه جامعه ایرانی بوده است و به همین دلیل، در حوزه آموزش یازدهمین جشنواره مد و لباس فجر، مستقیم به موضوع عفاف و حجاب پرداخته شده است و علاوه بر این، حوزههای دیگر هم بی ارتباط با این مهم نیستند و موازی با یکدیگر پیش رفته اند.
به گفته مدیر بخش آموزش یازدهمین جشنواره بینالمللی مد و لباس فجر، مثلا وقتی از حوزه طب به موضوع پوشاک نگاه میکنیم، متوجه بخش مهمی در دین میشویم که با آن ارتباط دارد و آن هم مسئله مستحب، واجب و مکروه بودن برخی از رنگ هاست که با این توصیهها به سلامت روح و روان افراد کمک کرده است و این نشان میدهد که در دین اسلام، صرفاً به رنگهای تیره تأکید نشده و در مقابل، توصیه به رنگهای روشن هم شده است. از اینرو، بنده فکر میکنم به دلیل این که چنین گفتمانهایی شکل نگرفته اند و هرکسی از زاویه دید خود به آن نگاه کرده، بستر لازم برای چگونگی این موضوع مهم فراهم نشده است و امیدوارم در آینده این فضا فراهم شود.
عزتاللهی گفت: در این دوره، یک گستره مطالعاتی به وجود آمده و سعی شده است که از تک صدایی حوزه طراحی لباس و پارچه صِرف، خارج شده و حوزه میان رشتهای مطرح شود. به طور مثال؛ انسان شناسی، جامعه شناسی، طب، مستند و تاریخ نگاری مطرح هستند تا بتوان به غنایی در حوزه پوشاک دست پیدا کرد. زیرا اگر بخواهیم فقط پوشانندگی پوشاک را درنظر بگیریم و به این موارد توجهی نکنیم و جدای از آنها به طراحی لباس اهمیت دهیم، این موضوع امکان پذیر نیست و نمیتوان شاهد رشد و شکوفایی پوشاک دوران معاصر باشیم.
به مد پایدار توجه شود
مدیر بخش آموزش یازدهمین جشنواره بینالمللی مد و لباس فجر میگوید: تا زمانی که گفتمان شکل نگیرد، تحولی هم صورت نخواهد گرفت چراکه وقتی گفتمان به وجود آید افراد فعال در حوزه پوشاک متوجه خواهند شد که از طریق کارشان، ارتباط مستقیمی با سلامت روح و جسم افراد دارند و این موضوع میتواند مطالبه گری و احساس نیاز را به وجود آورد. به طور مثال؛ اگر ما به این موضوع توجه کنیم که صنعت پوشاک، دومین آلایندهی محیط زیست است و آن طور که باید به این موضوع مهم توجه نشده است و بدنبال آن، درصدد گفتمان و راهکار برآییم، آن زمان است که افراد دغدغه این مسئله را پیدا خواهند کرد و حساس میشوند که با خریدن هر لباس اضافهای به محیط زیست آسیب جدی وارد میکنند. بنابراین، تا گفتمان شکل نگیرد و دغدغهای در این رابطه به وجود نیاید، نمیتوانیم شاهد تحول باشیم.
به گفته عزتاللهی، یکی از مهمترین بخشهایی که ما در این دوره از جشنواره به آن توجه کرده ایم و به همین منظور، با سازمان محیط زیست هم ارتباط گرفته ایم موضوع مد پایدار است و همان طور که میدانیم بیش از دو دهه نیست که فرهنگ «من چه بپوشم؟» در کشور جا افتاده است. در حالی که در گذشته، افراد هر آن چه که داشتند را استفاده میکردند و در فرهنگ ما هم به طور مداوم توصیه میشد که اسراف نکنید. چون به محیط زیست و تمرین مناعت طبع کمک میکرد و به همین دلیل، ما همه اینها را در فرهنگ ایدئولوژیک و سنتی خود داشته ایم. اما متأسفانه، این موضوع در این سالها ازبین رفته است و رسانههایی که روی مصرف گرایی کار کرده اند جامعه را به همین سمت پیش برده اند به طوری که امروز، تمام جریانها تحت الشعاع حوزه لباس قرار گرفته اند و جشنواره جهانی برگزار میشود و لباس چهرههای مشهور و شرکت کنندگان مورد نقد و بررسی قرار میگیرند که همه اینها نشان میدهد حوزه لباس از اهمیت زیادی برخوردار شده است و ما از آن غفلت کرده ایم.
او گفت: در این میان، آموزش بسیار مهم است که ما باید از سیستم آموزشی مان در مدارس شروع کنیم. بنابراین، در این دوره، کارگاهی داریم که کودکان در آن شرکت میکنند و قرار است این تمرین را داشته باشند که آن چه از کودکی میپوشند به چه صورت سلامت آنها را تأمین میکند و چطور میتوانند با استفاده از صحیح از لباس، به پاکی محیط زیست کمک کنند و همین نگرشها باعث شدند که برای برخی از کارگاهها برنامه ریزی کردیم.
اول اصلاح خود
دوم اصلاح خانواده
سوم اصلاح خویش و اقارب
چهارم اصلاح مسجد و اهالی مسجد
پنجم اصلاح امت
ما متأسفانه همیشه بفکر دیگرانیم و از خودمون غافلیم اگه مسئولان حجاب را خواهانند پس اول صیغه خانه ها باید جم بشه بعد کارخانه و مغازه هایی که لباس بی حجابی را میدوزن و میفروشن باید تعطیل بشن بعد خواهران را باید با نرمی دعوت داد هرکس قبول کرده خوبه قبول نکرد مطابق حکم اسلام باهاش برخورد بشه نه اینکه اونو کافر و بی دین تصور کنیم دین اسلام دین عدل و عدالت و دین میان روی است
هرکس بفکر اصلاح خودش و خانوادش باشه بعد دیگران را امر و نهی کنه. اصلاح خود اغازیست برای اصلاح جامعه
شما اول تحقیق کن بعد حرف بزن. دوم آن که آنها سنی مذهب هستند و ما شیعه. در کیفیت و جزئیات احکام ما و آنها از زمین تا آسمان اختلاف است.
دختره با شلوارک که بالای زانو بود اومده بود بیرون. یکی دیگه اصلاً روسری و مانتو نداشت.
انگار از هم سبقت می گیرم در بد حجابی.
در مقابل هم شکوفایی ذهن ها و استقلال ملت ها
راضی می شند دختر ،خواهر و مادر خودشون این لباسا رو بپوشند و بروند بیرون ؟؟؟؟!!!!!
زکات الجمال العفاف
زکات زیبایی عفاف است .(میزان الحکمه، ج ۴، ص ۲۲۶)
سالروز قیام ومقاومت مردمی حجاب در برابر تهاجم وحشیانه در مسجد گوهرشاد گرامی باد .
#گوهرشاد
#حجاب_من_افتخار_من
برای پیدا کردن یک مانتو باید صدتا فروشگاه رو بگردی .
یا باید فقط بری خیاطی سفارش بری برای دوخت .
به کجا می رویم؟؟؟