مجمع تشخیص مصلحت نظام در جلسهای فوق العاده که به ریاست آیتالله آملی لاریجانی و با حضور روسای سه قوه، رئیس سازمان برنامه و بودجه و معاون بانک مرکزی و رئیس مرکز پژوهش های مجلس و دبیر و اعضای مجمع برگزار شد، به بحث و بررسی پیرامون بررسی سیاستهای کلی برنامه هفتم توسعه کشور پرداخت.
اعضای مجمع با بررسی پیشنهاد کمیسیون مشترک تدوین سیاست های کلی برنامه هفتم توسعه، در موضوع «ایجاد ثبات در سطح عمومی قیمت ها و نرخ ارز و کاهش نرخ تورم به میزان ۷واحد درصد در هر سال از برنامه هفتم توسعه و تک رقمی نمودن آن تا پایان برنامه» به جمع بندی رسیدند.
اعضای مجمع همچنین مقرر کردند: «کنترل و مدیریت نقدینگی و ایجاد تناسب در نرخ رشد نقدینگی و رشد ناخالص داخلی به گونه ای باشد که در هر سال حداقل ۲۰درصد از نرخ رشد نقدینگی کاسته شود.»
بر این اساس در موضوع نقدینگی و اعتبارات بانکی، اعضای مجمع تصویب کردند که «جهتدهی به نقدینگی و هدایت اعتبارات بانکی به فعالیتهای مولد و جذابیتزدایی از فعالیتهای غیر مولد با اصلاح نظامات پولی، بانکی و مالی و تجاری» صورت پذیرد.
در این جلسه حجت الاسلام رئیسی، با اشاره به اهتمام دولت به کنترل نقدینگی و اهمیت هماهنگی میان سیاست های کلی و برنامه های تحولی در دولت گفت: توجه به سیاستهای دولت، آهنگ حرکت در کشور را هماهنگتر می کند.
محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه بر ضرورت هدایت نقدینگی به سوی تولید و بازتعریف رابطه مالیات و نقدینگی و ابزارهای سرمایه تاکید کرد.
محمدباقر ذوالقدر دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام هم با اشاره به هدفگذاری مجمع در اینکه اولویت برنامه هفتم پیشرفت اقتصادی عدالت محور است، اظهار داشت: پیشنهاد کمیسیون مشترک رشد اقتصادی همراه با عدالت و بدون تورم است از این رو می بایست در طول برنامه نقدینگی مدیریت و کنترل شود و در پایان برنامه، تورم تکرقمی شود.