دفتر هماهنگ کننده امور بشردوستانه سازمان ملل متحد با صدور بیانیهای هشدار داد اخراج قهری فلسطینیها از منطقه مسافر یطا در جنوب الخلیل نقض صریح توافقنامه چهارم ژنو است و جنایت جنگی تلقی میشود.
به گزارش خبرگزاری رسمی فلسطین (وفا)، در این بیانیه تاکید شد: قوانین بین المللی حقوق بشر کوچاندن قهری غیر نظامیان از سرزمین اشغالی فلسطین یا داخل اراضی فلسطین را کاملاً منع میکند و مقامات اسرائیلی باید به تمام اقدامات قهری خود از جمله عملیات تخلیه شهروندان، تخریب احتمالی خانهها و برگزاری تمرینهای نظامی در مناطق تخلیه شده، پایان دهند.
بر اساس این بیانیه، عملیات مستمر کوچاندن قهری فلسطینیها و گسترش ساخت شهرکهای صهیونیستی در مدت ۵۵ سال از اشغالگری اسرائیل، حقایق و واقعیتها را تغییر داده است و این اقدامات با قوانین بین المللی حقوق بشر و قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل که الزام آور هستند، مغایرت دارد.
در این بیانیه آمده است: هم اکنون ۲۱۵ خانوار فلسطینی متشکل از یک هزار و ۱۵۰ نفر از جمله ۵۶۹ کودک در منطقه مسافر یطا زندگی میکنند و این افراد با تهدیدهای مستمر تخریب خانه هایشان رو به رو هستند. این خانوادهها همچنین هدف حملات و خشونتهای شهرک نشینانی که در نزدیکی آنان ساکن هستند، قرار دارند، به طوری که جادهها را میبندند و به دامداران (چوپانان) فلسطینی حمله میکنند و انبارهای علوفه و مراتع آنان را آتش میزنند.
دفتر هماهنگ کننده امور بشردوستانه سازمان ملل افزود: فلسطینیها در منطقه مسافر یطا با خطر اخراج قهری مواجهند و آنان در منطقه غیر قانونی تیراندازی ارتش اسرائیل قرار دارند، چون مقامات اسرائیل در دهه ۱۹۸۰ بخشی از منطقه مسافر یطا را به عنوان منطقه «تیراندازی ۹۱۸» قرار دادند و این به معنای یک منطقه نظامی ممنوعه است و از آن تاریخ ساکنان این منطقه در معرض خطر تخلیه قهری، تخریب خانهها و کوچ اجباری قرار دارند.
کابینه رژیم صهیونیستی در سال ۱۹۹۹ دستور اخراج نزدیک به ۷۰۰ فلسطینی از ساکنان مسافر یطا را به علت سکونت آنان در منطقه نظامی تیراندازی صادر کرد. دادگاه عالی این رژیم نیز در ۴ مه ۲۰۲۲ حکم داد که هیچ منع قانونی برای اجرای طرحهای اخراج ساکنان فلسطینی منطقه مسافر یطا به منظور امکان اجرای تمرین نظامی در این منطقه وجود ندارد و این امر فلسطینیها را در معرض خطر اخراج قهری و کوچاندن ظالمانه قرار داده است.