معاون وزیر نیرو در بازدید از سه شهرستان سروستان، کوار و خرامه در استان فارس اعلام کرد: با تامین اعتبارات و تنظیم برنامه زمان بندی، شمارش معکوس برای آبگیری سد شهید سلیمانی کوار آغاز شده است.

احمد حیدری در حاشیه نشست انسجام بخشی مدیران آب و برق استان فارس بر لزوم اجرای کامل مصوبات این نشست تاکید و گفت: سد کوار که به نام شهید سردار سلیمانی نامگذاری شده جزو طرح‌های اولویت دار وزارت نیرو است و وزیر نیرو هم قول داده است که این طرح به صورت ویژه دیده شود.

او گفت: این سد امسال ۱۱۲ میلیارد تومان تخصیص بودجه داشت که با حمایت‌های وزارت نیرو این مبلغ به ۳۰۱ میلیارد تومان رسیده است و در نهایت ۴۱۳ میلیارد تومان برای این سد امسال اعتبار اختصاص یافته و مصوب شده است که در یک برنامه زمانبندی سه ساله سد شهید سلیمانی آبگیری شود و کانال‌های آن نیز اجرا شود.

حیدری معاون حقوقی، پشتیبانی و امور مجلس وزیر نیرو گفت: اجرای کانال و شبکه انتقال آب این سد هم شروع شده و بررسی‌هایی برای انتقال آب سد از طریق لوله هم در دستور کار است، تملک و جابجایی‌هایی که پیرامون سد لازم است و باید انجام گیرد هم دنبال می‌شود و در کارگروه ویژه مسایل اجتماعی و تعارضات نیز بررسی می‌شود.

به گفته این مسئول، وزارت نیرو برنامه‌های جامع برای تامین آب و برق در شرایط بحرانی تابستانی دارد و در راستای سیاست‌های دولت سیزدهم برای رفع تنش آبی و رفع مشکلات تامین وانتقال برق، مشوق‌هایی اعمال کرده و با ابلاغ این مشوق‌ها شاهد تاثیر گذاری شایسته برای عبور از بحران تابستانی کمبود آب و برق هستیم.

معاون حقوقی، پشتیبانی و امور مجلس وزیر نیرو با اشاره به اینکه چالش‌هایی که سال‌های گذشته در زمینه تامین برق خانگی و برق کشاورزی و صنعتی رخ داد، امسال با سیاستگزاری‌ها و برنامه ریزی‌های انجام شده وبا تلاش مدیران صنعت آب و برق تکرار نشد گفت: این موضوع بیانگر موفق بودن سیاستگزاری‌ها و برنامه ریزی‌ها است. در بازدید‌هایی که در استان فارس انجام شد شاهد نهضت خدمت رسانی به مردم بودیم و در همه حوزه‌ها تلاش مضاعفی برای حل مشکلات مردم صورت گرفته است.

او با تقدیر از مدیران استانی آب و برق به بازدید خود از روستا‌های شهرستان خرامه که دچار تنش آبی شدید هستند اشاره و گفت: با تصمیمات انجام شده برای رفع تنش آبی در این شهرستان در نشست‌های تخصصی با حضور استاندار فارس تصمیمات لازم گرفته شده و به تصویب رسیده است، خط آبرسانی به این روستا‌ها اجرا خواهد شد، بسیج سازندگی اجرای خط آبرسانی به این روستا‌ها را انجام خواهد داد، از محل سد درود زن هم خط آبرسانی به خرامه با مطالعات کارشناسی اجرا خواهد گردید و تامین اعتبارات لازم برای اجرای این طرح هم با هماهنگی نمایندگان مجلس پیگیری و دنبال می‌شود.

معاون حقوقی، پشتیبانی و امور مجلس وزیر نیرو همچنین در بازدید از شهرستان سروستان موضوع استفاده از پساب‌ها برای توسعه کشاورزی در این شهرستان را مورد تاکید قرار داد و گفت: بیش از ۷۵۰ هکتار از اراضی این شهرستان مستعد توسعه کشاورزی است و با برنامه ریزی و هدایت پساب‌های فاضلاب شیراز به این اراضی امکان توسعه کشت وجود دارد، این اراضی تا ۸۰۰ هکتار قابلیت افزایش و توسعه دارد و یک هزار و ۵۰۰ واحد صنعتی نیز با تامین آب صنعتی، قابلیت استقرار در این شهرستان را دارند و ۷ هزار هکتار باغ‌های پسته موجود در این شهرستان نیز قابلیت استفاده از پساب‌ها برای توسعه و باروری دارند.

دکتر حیدری با تاکید بر اینکه پساب فاضلاب شیراز برای انتقال به شهرستان سروستان برنامه ریزی شده است گفت: این طرح نیازمند اجرای خط انتقال است و این تصمیمات در سال‌های گذشته چندین بار مورد بازنگری قرار گرفته بود و اکنون تصمیم بر این است که با استفاده از روش‌های بیع متقابل و با همکاری منابع استانی و کشوری این خط انتقال مجددا بررسی و اجرا شود.

معاون وزیر نیرو، به بازدید خود از شهرستان کوار هم اشاره کرد و گفت: در شهرستان کوار هم از آبرسانی‌های روستایی بازدید به عمل آمد، موضوع جهاد آبرسانی در این شهرستان در حال اجراست.

او در باره آبرسانی به روستا‌های مرکزی استان فارس نیز گفت: ۳۷۰ روستا در جهاد آبرسانی استان فارس قرار دارد، اکنون این طرح برای ۴۲۰ روستا ابلاغ شده است که در جهاد آبرسانی قرار گیرند، علاوه بر این همه روستای‌های سه شهرستان کوار، سروستان و خرامه نیز در طرح جهاد آبرسانی گنجانده شده است که در کوتاه‌ترین زمان ممکن آبرسانی به این روستا‌ها انجام گیرد. همچنین اعتبار لازم برای انجام مطالعات احداث فاضلاب برای این سه شهرستان نیز تامین شده و طرح از محل اعتبارات داخلی شرکت آب و فاضلاب و اعتبارات استانی برای سه شهرستان خرامه، کوار و سروستان اجرا خواهد شد.

سد کوار قبل از سال ۷۰ کلنگ زنی شده و ۲۰۰ میلیون متر مکعب قابلیت ذخیره آب دارد، بیش از ۳۵ سال از تاریخ آغاز به ساخت این سد می‌گذرد و این سد همچنان در حال ساخت است، در سال‌های متفاوت تعطیل و مجددا احیا شده است، ۲ هزار هکتار از اراضی پیرامون سد نیاز به تملک دارد تا سد آبگیری شود، بدنه سد ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و شبکه‌های آن هم ایجاد نشده است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.