دیمیتری کالتسوف گفت: امکانات و زیرساختهای دانشگاه اصفهان و توسعه همکاریهای علمی بین ۲ کشور دارای اهمیت ویژهای برای بلاروس است.
او در دیدار با رییس دانشگاه اصفهان گفت: ظرفیتهای وسیعی برای همکاریهای علمی، آموزشی و پژوهشی بین دو کشور وجود دارد و ما علاقهمند به توسعه این همکاریها هستیم.
کالتسوف هدف از این دیدار را آشنایی با ظرفیتها و توانمندیهای دانشگاههای دو کشور و توسعه همکاریهای مشترک علمی عنوان کرد و گفت: بلاروس و ایران نقاط مشترک زیادی برای همکاری در اختیار دارند.
سفیر فوق العاده و تام الاختیار جمهوری بلاروس در ایران همچنین با تاکید بر پیمانهای دیرینه همکاری بین دو کشورگفت: وضعیت جهانی نمیتواند این ارتباط را تغییر دهد.
رییس دانشگاه اصفهان نیز در این دیدار گفت: با وجود تحریمها و تهدیدهای استکبار جهانی، کشور ایران پیشرفتهای فوق العادهای در همه حوزهها داشته است.
حسین هرسیج با تاکید بر نقاط مشترک بین ایران و بلاروس میگوید: ایران با وجود تحریمهای علمی هنوز به عنوان کشور اول منطقه شناخته شده و در این شرایط لزوم همکاریهای علمی بسیار حائز اهمیت است.
دانشگاه اصفهان با قدمتی بیش از ۷۵ سال به عنوان یکی از دانشگاههای جامع و برتر کشور با برخورداری از ۱۷ هزار دانشجو، ۷۰۰ عضو هیات علمی، بیش از ۷۰۰ کارمند، ۱۵ دانشکده، ۵۵ رشته و ۴۵ گروه آموزشی، آمادگی همکاری علمی با دانشگاههای تراز اول بلاروس را دارد.
به گفته او دانشگاه اصفهان همچنین به عنوان دانشگاه معین استان با برخورداری از رشتههای علوم انسانی، فنی و مهندسی و علوم پایه، آماده همکاری با دانشگاههای جامع بلاروس است.
رییس دانشگاه اصفهان با تاکید بر ارتباطات علمی و بین المللی میان دانشگاههای ایران و بلاروس خواستار تقویت دیپلماسی علمی مبتنی بر مساله محوری و نیازهای اساسی ۲ کشور شد.
هرسیج مشکلات آب و هوایی، ریزگردها، بحران آب و سایر مخاطرات زیست محیطی در سطح منطقه را مقدمهای برای تحکیم همکاریهای آموزشی، پژوهشی و فرهنگی دانشگاههای بلاروس و دانشگاه اصفهان دانست و خواستار تشکیل یک تیم متخصص در حوزههای مختلف به منظور شناسایی مسائل ۲ کشور در جهت تداوم و استمرار همکاریهای بین المللی شد.