خواجوی گفت: همچنین ۸۰۸ میلیارد ریال سال گذشته از محل اعتبارات مالیات بر ارزش افزوده در اختیار دهیاریهای استان خراسان جنوبی قرار گرفته است.
او گفت: براساس آخرین سرشماری رسمی سال ۱۳۹۵، از جمعیت ۷۶۸ هزار و ۸۹۸ نفری استان، تعداد ۳۰۹ هزار و ۹۲۳ نفر در روستاهای استان سکونت دارند، همچنین میانگین جمعیت روستایی در سطح کشور ۲۶ درصد و در استان خراسان جنوبی ۴۱ درصد است.
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری خراسان جنوبی گفت: سهم جمعیت روستایی استان خراسان جنوبی از کل جمعیت روستایی کشور ۱.۴۹ درصد است و در این زمینه رتبه بیست و سوم را به خود اختصاص داده است.
خواجوی گفت: فعالیت سه رکن اساسی از جمله دولت برای تامین زیرساختها، مردم در قالب شوراهای اسلامی روستاها و همچنین دهیاریها به عنوان یک نهاد اجرایی غیردولتی، در کنار قوانین حامی، مدل موفقی از توسعه روستایی را محقق ساخته است.
او گفت: هزار و ۷۷۶ روستای دارای سکنه در استان وجود دارد که ۹۴۹ روستا از مجموع این روستاها دارای دهیاری و بقیه فاقد دهیاری هستند، همچنین ۸۹۹ روستای استان خراسان جنوبی دارای شورای اسلامی هستند.
خواجوی گفت: تعداد ۲ هزار و ۷۴۵ نفر عضو شوراهای اسلامی روستاهای استان خراسان جنوبی هستند که ۸۰ نفر از این افراد را بانوان تشکیل میدهند.
او گفت: با آغاز فعالیت دوره ششم شوراهای اسلامی روستاها تعداد ۲۷۸ دهیار جدید در روستاهای این استان با نظر شوراها مشغول به فعالیت شدهاند که در مجموع، حدود ۳۲ درصد دهیاران استان نسبت به دوره قبل تغییر کردهاند.
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری خراسان جنوبی گفت: حدود سه هزار و ۷۵۰ نفر شامل دهیاران، کارکنان دهیاریها و اعضای شوراهای اسلامی در رسیدگی به امور روستاهای استان فعالیت دارند که به عنوان یک زنجیرهی انسانی یک ظرفیت بینظیر در مدیریت بومی و محلی است.
خواجوی، فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی، خدماتی و عمرانی و پیگیری مطالبات مردم را از عمدهترین فعالیتهای دهیاریها عنوان کرد و گفت: حدود ۳۶۳ میلیارد ریال اعتبار سال گذشته در اجرای طرحهای عمرانی روستاها هزینه شده است.
او گفت: ۳۰۰ طرح با تخصیص این اعتبارات در ۲۷۲ روستای استان اجرایی و ۴۳ هزار و ۱۰۰ خانوار از مزایای این طرحها بهرهمند شدهاند.
خواجوی گفت: ۷۰ درصد اعتبارات دهیاریهای استان در زمینه طرحهای عمرانی هزینه شده که ۲۲۰ طرح از مجموع این طرحها در حوزه بهسازی معابر روستایی بوده است.
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری خراسان جنوبی گفت: بهبود سیما و منظر روستاها از جمله مهمترین نتایج اجرای این طرحها در روستاهای استان بوده است.
خواجوی ارایه خدمات در زمینه جمعآوری، حمل و دفن بهداشتی زباله و مدیریت بحران را از دیگر فعالیتهای دهیاریهای استان عنوان کرد و گفت: ۶ پایگاه آتش نشانی فعال اکنون در دهیاریهای استان وجود دارد.
او گفت: ۱۵۸ دستگاه ماشین خدماتی در اختیار دهیاریهای استان قرار دارد و فرآیند جمعآوری، حمل و دفن بهداشتی زباله در روستاها را انجام میدهند.
خواجوی گفت: تکمیل طرحهای عمرانی درحال اجرا توسط دهیاریها در سطح روستاها، اجرای طرحهای جدید، توسعه کمی و کیفی فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی و همچنین هزینهکرد اعتبارات روستاهای فاقد دهیاری در قالب پروژههای اولویتدار از جمله برنامههای سال جاری دفتر امور روستایی و شوراها است.