حسین ربانی گفت: راهبردهای کشور در سالهای اخیر بر اقتصاد دانشبنیان مبتنی بوده است و رهبر معظم انقلاب نیز بر حرکت اقتصادی مبتنی بر دانش تأکیددارند یعنی حرکتی که همه اجزای آن مانند انتخاب موضوع، نحوه ورود و اتصال اجزای مختلف آن بر پایه دانش و فناوری باشد.
او اقتصاد و تولید دانشبنیان، ریشه برطرف شدن بسیاری از مشکلات کشور است، گفت: بهمنظور دستیابی به این اهداف باید مدیریت مبتنی بر دانش باشد و شاید کمرنگ بودن این موضوع در سالهای گذشته یکی از نقاط ضعف بشمار بیاید به همین دلیل نیاز است که از ظرفیت نخبگان برای رفع آن و در جهت هدایت مدیریت مبتنی بر دانش استفاده شود.
ربانی میگوید: حرکتهای خوبی در کشور در مسیر اقتصاد دانشبنیان شروعشده است، اما پیچیدگی و سختی خود را دارد، زمینههای خوبی برای رشد حرکت علمی کشور و ورود آن به بخش اقتصاد فراهمشده، اما بزرگترین دغدغه این است که باید فرهنگ و باور این مسائل در جامعه ایجاد شود.
او گفت: لازم است افرادی برای رفع مسائل شرکتهای فناور و دانشبنیان در رأس امور قرار بگیرند که مشکلات و دغدغههای آنها را بهخوبی درک کنند.
ما برای تسریع در دستیابی به تولید دانشبنیان به مدیریت مدرن نیاز داریم یعنی از مدیرانی از جنس نخبگان و فعالان عرصه فناوری و دانشبنیان استفاده شود.
در مدیریت سنتی ممکن است اجزای مختلف بهخوبی همدیگر را نشناسند و اطلاعات کافی نداشته باشند، اما با مدیریت مبتنی بر دانش، کارها تسریع میشود و به دلیل شناخت مطلوب از اجزای مختلف، شبکهسازی مناسبی بین مجموعههای دانشبنیان شکل میگیرد.
به گفته ربانی یک مدیر باید نقاط ضعف و قوت مجموعه را بداند و ارتباط درستی بین قسمتهای مختلف برقرار کند، همچنین یکی از دغدغهها و مشکلات بزرگی که نخبگان و فعالان شرکتهای دانشبنیان و فناور مطرح میکنند این است که در بخشهای تصمیم گیر ممکن است مسائل آنها بهدرستی درک نشود و در اولویت قرار نگیرد.
او با اشاره به جایگاه اصفهان در اقتصاد دانشبنیان و شرکتهای فناور، گفت: این جایگاه به حدی است که در برنامههای فشرده سفر یکروزه رییس جمهور به استان اصفهان در خرداد امسال، بازدید از شرکتهای دانشبنیان و دیدار با نخبگان گنجاندهشده بود و آیتالله رییسی در جمع مدیران و کارشناسان شرکتهای دانشبنیان حضور یافتند.
رییس بنیاد نخبگان استان اصفهان گفت: حرکتهایی مانند سفرهای استانی میتواند نقطه موثری برای پایه گذاری در حرکتهای دانش بنیان در استانها و تقویت آنها باشد.