رئیس جمهور بعد از ظهر امروز سهشنبه در مراسم امضای «تفاهمنامه توسعه یکپارچه میدان مشترک نفتی آزادگان» بین شرکت ملی نفت ایران، بانکها و شرکتهای اکتشاف و تولید جذب سرمایه و سرمایهگذاری در زمینه رونق تولید و ایجاد اشتغال را از مهمترین ضرورتهای امروز کشور دانست و گفت: یکی از اهداف و دلایل اجرای اصلاحات اقتصادی فراهم کردن زمینه برای جذب سرمایه در عرصه تولید است.
حجتالاسلام رئیسی تحقق هدف رشد اقتصادی ۸ درصدی را نیز در گرو افزایش سرمایهگذاری دانست و افزود: کاری که امروز در نتیجه همافزایی و کنار هم قرار گرفتن شرکتهای بزرگ اقتصادی به عنوان پیشرانان اقتصاد برای اجرای طرح توسعه یکپارچه میدان مشترک نفتی آزادگان انجام شده گام اول در ایجاد زمینههای جذب سرمایه در مسیر تولید و رشد اقتصادی است.
رئیس جمهور گام دوم این حرکت را به میدان آمدن بانکها دانست و اظهار داشت: صاحبنظران اقتصادی اتفاق نظر دارند که خلق نقدینگی وقتی مایه نگرانی است که به سمت تولید هدایت نشود، ولی اگر افزایش نقدینگی صرف رونق و تقویت بسترهای تولید شود، نگرانی ایجاد نخواهد کرد.
حجتالاسلام رئیسی یکی از مهمترین بخشها برای جذب سرمایهگذاری و رونق تولید را بخش نفت و پتروشیمی معرفی و تصریح کرد: اتفاق امروز در انعقاد تفاهمنامه مشارکت بانکها و شرکتهای بزرگ اقتصادی و فنی، برای اجرای یک طرح بزرگ نفتی، علاوه بر تامین منابع اجرای یک پروژه بزرگ، مصداق بسیج توان داخلی بوده و زمینه ارتقای اعتماد سرمایهگذاران بخش خصوصی و مردم برای مشارکت در چنین طرحهای بزرگی را نیز فراهم میکند.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه ارتقای بهرهوری نیز باید توامان با جذب سرمایه مورد توجه قرار گیرد، خاطرنشان کرد: افزایش سرمایهگذاری و ارتقای بهرهوری باعث رشد اقتصادی خواهد شد.
حجتالاسلام رئیسی با بیان اینکه انعقاد این تفاهمنامه را باید در راستای همافزایی منابع و توانمندیهای داخلی به فال نیک گرفت، گفت: وقتی بانکهای بزرگ و مورد اعتماد مردم در اجرای چنین طرحهایی پای کار بیایند، اعتماد مردم و بخش خصوصی نیز به چنین طرحهایی جلب شده و سرمایههای خرد و کلان سرگردان در جامعه نیز در مسیر توسعه پایدار کشور به این طرحها جذب میشود.
رئیس جمهور اجرای چنین طرحهایی را مصداق تلاش برای تحقق شعار سال «تولید، اشتغال، دانشبنیان» دانست و افزود: جذب سرمایههای کلان و منابع بانکها و شرکتهای بزرگ اقتصادی برای توسعه و پیشرفت کشور، برای مردم اعتماد آفرین و برای دشمنان ناامیدکننده است.
حجتالاسلام رئیسی اظهار داشت: در سالهای اخیر سرمایهگذاری در زیرساختهای اساسی کشور اعم از ریل و برق و امثال آن، بخصوص نفت و انرژی، آنچنان که باید انجام نشد، ولی در دولت مردمی منتظر خارجیها نماندیم و لذا مردم نتایج امیدبخش و غرورآفرین این سرمایهگذاریها را بهزودی مشاهده خواهند کرد.
وزیر نفت نیز در این مراسم با اشاره به اهمیت سرمایهگذاری در صنعت نفت گفت: یکی از اولین اقدامات وزارت نفت دولت مردمی تدوین برنامهای در زمینه سرمایهگذاری بود که بر اساس آن مشخص شد در طول ۸ سال نیاز به حداقل ۱۶۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری در صنعت نفت داریم.
جواد اوجی همچنین با اشاره به برگزاری جلسات متعدد برای تعیین اولویتهای سرمایهگذاری در صنعت نفت، از مدیریت معاون اول رئیس جمهور در این زمینه نیز قدردانی کرد و افزود: تامین سرمایه گلوگاه توسعه صنعت نفت بود که با دستورات رئیس جمهور و تلاشهای دکتر مخبر توانستیم توان هلدینگها و شرکتهای بزرگ اقتصادی را در کنار بانکها به میدان بیاوریم تا با تکیه بر اعتبار آنها، بستر جذب سرمایههای مردم و بخش خصوصی در این طرحها نیز مهیا شود..
وزیر نفت اظهار داشت: در گام اول اجرای ۵ پروژه بزرگ برنامهریزی شده است که هر هفته اجرای یکی از آنها آغاز خواهد شد.
این مشروح سخنان رئیس جمهور و وزیر نفت در آئین امضای تفاهمنامه توسعه یکپارچه میدان مشترک نفتی آزادگان بین شرکت ملی نفت ایران، بانکها و شرکتهای اکتشاف و تولید به ارزش ۷ میلیارد دلار به عنوان نمونه عینی سرمایه گذاری داخلی بود.
میدان نفتی آزادگان بزرگترین میدان نفتی کشور است که در دولت گذشته طرحی برای توسعه آن اجرا نشد اما دولت سیزدهم اقدامات مهمی برای توسعه آن انجام داده که در بخش کوتاهمدت، تاکنون افزایش ۶۰ درصدی ناوگان حفاری و به تولید رساندن ۲۰ چاه از چاههای حفاریشده قبلی انجام شده است.
در برنامه میانمدت، به منظور تکمیل توسعه میدان نفتی آزادگان، شرکت ملی نفت در اقدام جدید به دنبال توسعه همزمان فاز دوم آزادگان شمالی و فاز دوم آزادگان جنوبی با یک کارفرمای واحد و مدیریت یکپارچه مهندسی مخزن است.
در اجرای این طرح برای اولین بار به صورت همزمان از ظرفیت بانکهای دولتی و خصوصی، صندوق توسعه ملی (بانکهای ملی، سپه، ملت، پارسیان، تجارت، شهر + صندوق توسعه ملی) و شرکتهای اکتشاف و تولید داخلی (ستاد اجرایی، بنیاد مستضعفان، قرارگاه خاتم، مپنا و پتروپارس) استفاده خواهد شد.
این طرح از لحاظ تامین داخلی منابع مالی با مبلغ ۷ میلیارد دلار، تاکنون بزرگترین پروژه سرمایهگذاری چند دولت اخیر محسوب میشود.
این طرح همچنین موجب توسعه کمسابقه توان تولید داخل در حوزه تأسیسات نفتی و پر کردن ظرفیت خالی سازندگان تجهیزات و پیمانکاران epc و epd خواهد شد.
با اجرای این طرح و در یک دوره هفتساله، تولید نفت میدان آزادگان از ۱۹۰ هزار به ۵۷۰ هزار بشکه در روز افزایش خواهد یافت.
میدان آزادگان با ۳۲ میلیارد بشکه نفت درجا بزرگترین میدان نفتی ایران است. این میدان که در غرب رودخانه کارون قرار دارد، حدود ۳ دهه از آغاز توسعه آن میگذرد.
مراسم امضای تفاهمنامه ۷ میلیارد دلاری سرمایه گذاری در میدان مشترک نفتی آزادگان
چنین جرات ندارد بهتان بدهد ساخت دستگاهای حفاری اروپا ویا امریکا وخودمان نتوانسته ایم تولید وبسازیم
اخه چه باید به شما گفت .خدایا خلاف ملت ایران چیست که گرفتار همچی آدمهای شده اند
زمان روحانی با برجام پمپ های پتروشیمی ستاره خلیج فارس را خریدن و اینطوری داره به ما بنزین میده کلی هواپیما بردن اورهال کردن الان دارن مردم را جابجا میکنند این همه تجهیزات تو صنایع مختلف وارد کشور شد بخش خصوصی الان همون تجهیزات را دست دومش را میلیاردها میخره ! نو محصول را دیگه اصلا نمیتونن واردش بکنند!
مشکل ما اینه که حاضر نیستند حقیقت را بگن و قبول بکنن که هیچ کشوری همه چیز ساز نیست و همه به هم وابسته هستند وقتی ما از زنجیره تامین جهانی حذف میشویم ضررهایی فراتر از آنچه فکر کنیم متضرر شده ایم
اینا سالیانه دومیلیون تن گندم
میلیونها لیتر سوخت یارانه ای
۱۰۰ هزار معلم با بودجه عمومی
وهزاران جور معضل امنیتی و بزه کاری به کشور تحمیل میکنن
واسه خودمون آب و سوخت و غذا و ارز نداریم چه برسه اینهمه مهاجر
هرچی نخبه مالی و علمی کشوره میره خارج
اونوقت تفاله های طالبان میان ایران
بخدا قسممملکت ارث پدری هیچکدومتون نیس که چوب حراج بهش زدین
از قطع نشدن برق تا این موقع از سال که نشون از مدیریت داره تا
آزاد سازی سواحل، هدفمندی یارانهها و قطع دست دلال ها و آزاد شدن واردات خودرو، همه و همه نشان از عزم جدی دولت برای حل مشکلات داره، حالا این وسط یه سریا که دارن میبینن دیگه مثل قبل نمیتونن به مردم فشار بیارن با کارهاشون، جیغشون در میاد.
ماینرها صرفه اقتصادی ندارند
چون جیب مردم رو زدید واسه سرمایه گذاری
سود میلیاردیش با مردم تقسیم کنید؟
یا ما فقط تو ضرر و بدبختی با شما شریکیم؟
سرمایه گذاری خارجی پیش کش
پدرم برای ۵ میلیون ۱ ماه کار کرده اما موبایل فروش در عرض ۱۰ دقیقه با فروختن موبایل s22 آخرین سیستم ۵۱ میلیون به دست میاورد پس عدالت نداریم که ارزانی نداریم همه بدانند حقیقت فهمیدند
پول ها را از جیب مردم خودمان بیرون کشاندیم
بازار را رها کردیم و هرچه پول هم آمد داخل
قیمت ها پراندیم و به کارمندان دولت خوراندیم
با اسم جراحی اقتصادی چه ها که نکردیم
با وعده و وعید مردم را سر جایشان نشاندیم
یک سال گذشت و یک سال دیگر و سال ها
ما همچنان در اول وصف تو و یارانت ماندیم ...
رئیسی ای رئیس عدالت پیشه ی راستگو؛
ما هر روز پول را به دنبال کالای با قیمت جدید دواندیم
اما نشد و نرساندیم
نگفتی؟
ندیدیم؟
نخواندیم!
نخواستی!
نکردید!
نماندیم.
خصوصا در حالی که تمام کشورهای دنیا برای جذب سرمایه خارجی در سنگلاخ هم سینه خیز میروند!!
وگرنه موهات مثل دندونات سفید میشه
روحانی اومده آواربرداری کنه«««۴ سال»»»
بعد هم گفت حالا ریل گذاری«««۴ سال»»»
ایشون هم که می فرمایند در حال پرداخت بدهی قبلی ها هستند
چند سال هست؟
وعده های قبل از ریاست کجا میره؟!
از کجا میاد!؟