برای درمان عفونتهای ایجاد شده در پا، یک اقدام مهم، ضدعفونی موثر جورابهای آلوده است. خطر عفونت مجدد را میتوان با شستشوی مناسب کاهش داد که برای درمان کچلی پدیس و اونیکومیکوزیس بسیار مهم است.
میزان بالای عفونت مجدد و ظهور سویههای مقاوم به تربینافین_ این دارو، در درمان عفونتهای قارچی ناخن و پوست که به دلیل شدت بیماری یا محل عفونت، به شکل قرص مصرف میگردد و به صورت موضعی نیز مصرف میشود_درمان کچلی و اونیکومیکوزیس را پیچیده میکند.
مطالعهای در خصوص عفونتهای قارچی پا و ضد عفونی جوراب، توسط Ditte Marie Lindhardt Saunte، گروه پوست، بیمارستان دانشگاه نیوزلند، Roskilde، دانمارک و همکارانش با هدف توصیف اثر روشهای معمول ضد عفونی با استفاده از قطعات جوراب تلقیح شده با ایزولههای مقاوم به تربینافین یا حساس به تربینافین انجام شده است.
روشهای ضد عفونی شامل این موارد است:
خیساندن در شوینده آمونیوم
انجماد در دمای ۲۰- درجه سانتی گراد
شستشوی خانگی و بخار (هر دو در ۴۰ درجه سانتی گراد با مواد شوینده
پس از ضدعفونی، مواد موجود در جوراب به مدت ۴ هفته کشت داده شدند.
میزان ضدعفونی در پایان هفته چهارم مطالعه به شرح زیر است:
خیساندن در یک شوینده آمونیوم QAC به مدت ۲۴ ساعت با نرخ ضدعفونی ۱۰۰ ٪ تهیه شده است، در حالی که خیساندن در ۰.۵ و ۲ اینچ به ترتیب دارای نرخ ضد عفونی کننده ۴۶.۲ ٪ و ۸۴.۶ ٪ بود.
شستشوی خانگی (۴۰ درجه سانتیگراد با مواد شوینده) میزان ۷.۷%ضد عفونی کننده ایجاد میکند.اما انجماد در ۲۰- درجه سانتی گراد و شستشو با بخار (۴۰ درجه سانتی گراد با مواد شوینده) هیچ خاصیت ضد عفونی کنندهای نداشت.
محققان در نتیجه گیری خود نوشتند: به بیماران توصیه میشود که جورابهای خود را حداقل در دمای ۶۰ درجه سانتیگراد درجه بشویید یا حداقل ۲۴ ساعت قبل از شستشو جورابهای خود را در مواد شوینده مبتنی بر آمونیوم خیس کنند تا به طور موثر خطر ابتلا به این بیماری عفونی کاهش یابد.
نتایج این مطالعه نشان میدهد که شستشو در دمای ۴۰ درجه سانتیگراد با مواد شوینده خانگی، شستشوی بخار در دمای ۴۰ درجه سانتیگراد با مواد شوینده خانگی و انجماد در دمای ۲۰- درجه سانتیگراد، همگی برای ضدعفونی کردن پارچههای آلوده مؤثر نیستند.
محققان بر این باورند، با توجه به اپیدمی فعلی عفونتهای مقاوم به تربینافین، این موضوع مهمتر شده است، زیرا ضدعفونی مؤثر منسوجات ممکن است به کاهش عفونت مجدد و نرخ انتقال کمک کند.
منبع: سایت مدیکال دیالوگ