حمید طهماسبی گفت: تاکنون چهار نیروگاه خورشیدی محدود به ظرفیت انشعاب با مجموع ۳۶۰ کیلو وات در مراکز صنعتی استان مورد بهره برداری قرار گرفته و ۳۰۰ کیلووات نیروگاه خورشیدی محدود به ظرفیت انشعاب جدید در مراکز صنعتی استان نیز در حال ساخت است.
او گفت: تعداد ۸ نیروگاه خورشیدی تجاری در استان همدان با مجموع ظرفیت کل ۴۸.۹ مگاوات تاسیس و به بهره برداری رسیده است که از این تعداد نیروگاه خورشیدی ۶ نیروگاه با سرمایه گذاری خارجی به مجموع ۴۶.۹ مگاوات و دو نیروگاه یکمگاواتی با سرمایه گذاری داخلی به مجموع ظرفیت دو مگاوات است.
معاون بهرهبرداری و امور دیسپاچینگ شرکت توزیع نیروی برق استان همدان گفت: علاوه بر آن برای افزایش راندمان نیروگاههای گازی نیز در استان همدان تعداد چهار نیروگاه مقیاس کوچک گاز سوز (DG، CHP) با مجموع ظرفیت ۱۷.۷ مگاوات بهره برداری شده که مجموع ظرفیت نیروگاههای مقیاس کوچک به بهره برداری رسیده استان برابر ۶۶.۶ مگاوات است.
طهماسبی گفت: به منظور تشویق مشارکت مشترکین دارای انشعاب برق نیز در استان، شرکت توزیع با انعقاد قرارداد خرید تضمینی ۲۰ سال با مشترکان به نمایندگی از سازمان انرژیهای تجدید پذیر و بهره وری برق (ساتبا) دارای ۱۰۰ قرار داد به مجموع ظرفیت ۱۶۲۵ کیلووات با مشترکین بوده که ۵۷ نیروگاه خورشیدی محدود به ظرفیت انشعاب با مجموع ظرفیت ۱۰۱۵ کیلو وات بهره برداری شده است.
طهاسبی گفت: بهره برداری از نیروگاههای کوچک و تجدید پذیر در شرکت توزیع نیروی برق استان سبب شده ۳.۶۱ درصد از کل انرژی الکتریکی مصرفی استان در سال ۹۹ و ۳.۵۹ درصد از کل انرژی الکتریکی مصرفی استان در سال ۱۴۰۰ توسط نیروگاههای مقیاس کوچک گازی و تجدید پذیر موجود در استان تامین شود.
به گفته او همچنین پنج شرکت نیز برای سرمایهگذاری در استان موفق به دریافت پروانه احداث نیروگاه خورشیدی از سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهره وری برق (ساتیا) به مجموع ۳۰ مگاوات شدهاند که در حال انجام مکاتبات اداری و بسترسازیهای لازم برای تغییر کاربری، تاییدیه اتصال به شبکه و قرارداد خرید برق هستند.
معاون بهرهبرداری و امور دیسپاچینگ شرکت توزیع نیروی برق استان همدان گفت:با توجه به همزمانی پیک تولید نیروگاههای خورشیدی با پیکبار شبکه سراسری، این نیروگاهها میتوانند از نقش بسزایی در تولید برق در پیکبار شبکه داشته باشند و این در حالیست که در زمان حادث شدن پیک بار تابستان ۱۴۰۰ در استان همدان،۶ درصد از توان تحویلی به استان توسط نیروگاههای مذکور تولید شده است.