اخیرا آژانس فضایی اروپا اعلام کرد سیارک ۲۰۲۱ QM۱، که به عنوان یکی از تهدیدکنندهترین اجرام آسمانی برای کره زمین تلقی میشد در سال ۲۰۵۲ بدون خطر از کنار سیاره ما عبور میکند.
به گزارش سایت دیجیتال ترندز ، پیش از این منجمان آژانس فضایی اروپا پیشبینی میکردند که سیارک ۲۰۲۱ QM۱ در آوریل ۲۰۵۲ به کره زمین برخورد میکند. این سیارک اولین بار در آگوست ۲۰۲۱ توسط رصدخانه Mount Lemmon مشاهده و وجود آن توسط چندین رصد بعدی از تلسکوپهای دیگر تأیید شد.
ریچارد موسل، رئیس دفاع سیارهای آژانس فضایی اروپا، گفت: "این مشاهدات اولیه اطلاعات بیشتری در مورد مسیر سیارک به ما داد، ما پیشبینی میکردیم این جرم فضایی از خورشید به سوی زمین در حال حرکت بوده و ممکن است به سیاره ما برخورد کند."
بر اساس گزارشها، سیارک ۲۰۲۱ QM۱ در اواخر سال گذشته به خورشید نزدیک شد، اما اخترشناسان به دلیل درخشندگی زیاد آن نمیتوانستند این سیارک را مشاهده کنند. ستاره شناسان برای رصد آن با تلسکوپ بسیار بزرگ رصدخانه جنوبی اروپا (VLT) آماده شدند و توانستند دوباره این جرم آسمانی را در ماه می ۲۰۲۲ مشاهده کنند.
اولیویه هاینو، اخترشناس ESO، توضیح داد: "ما مدت زمان کمی داشتیم که در آن سیارک خطرناک را شناسایی کردیم. سیارک ۲۰۲۱ QM۱ کوچک،کم نور بود و ما باید آن را در میان هزاران ستاره، سیاره و اجرام آسمانی کهکشان راه شیری کشف میکردیم . "
این مطالعات، ۲۰۲۱ QM۱ را به کمنورترین سیارک مشاهده شده تبدیل کرد. اما با دادههای جدید، محققان میتوانند دید دقیق تری از مدار سیارک داشته باشند و تایید کنند که به زمین برخورد نمیکند. گفتنی است که ۱۳۷۷ سیارک دیگر در فهرست خطرناکترین اجرام آسمانی وجود دارد به همین علت اخترشناسان به سیستمهای دفاعی سیارهای قویتری نیاز دارند.
بیشتر بخوانید