بهلول تکلوی گفت: به دنبال شیوع بیماری «تب کریمه کنگو» در استان اردبیل، عملیات سمپاشی جایگاههای دام و جلوگیری از انتشار کنه در فضاهای نگهداری دام آغاز شده که انتظار میرود با این اقدام جلوی انتشار کنه به عنوان عامل اصلی این بیماری گرفته شود.
مدیرکل دامپزشکی استان اردبیل می گوید: هموطنان در این ایام از تماس با دام و واحدهای دامی خودداری کنند و در کنار آن از خرید گوشت و محصولات خام دامی دقت و توجه لازم را داشته باشند تا گوشت سالم با مهر بهداشتی خریداری شده و نسبت به مصرف آن اقدام کنند.
به گفته او، اصلیترین علل انتشار این بیماری تماس افراد با دام و مصرف فرآوردههای دام غیربهداشتی است و مردم باید از خرید گوشت از قصابیهای بین راهی خودداری کرده و به هیچ وجه گوشت تازه را مصرف نکنند.
تکلوی گفت: به دنبال کشتار بهداشتی باید گوشت ۲۴ ساعت در دمای ۲ تا ۴ درجه نگهداری شده و احشام آن نیز اعم از دل، قلوه و کلیه به مدت ۴۸ ساعت در یخچال و مراکز سرد نگهداری و سپس مورد مصرف قرار گیرد.
او می گوید: با همکاری بسیج سمپاشی دامداریها و همچنین مراکز نگهداری دام روستایی و عشایری آغاز شده و در مناطق مختلف انتظار میرود خود دامداران نیز با تهیه سم مورد نیاز، سمپاشی دامهای خود را انجام دهند.
تکلوی نزدیکی ایام عید قربان و خرید و فروش دام زنده را یادآور شد گفت: هموطنان قبل از خرید دام باید از وضعیت سالم بودن دام به دور از هرگونه کنه اطمینان حاصل کرده و در هنگام کشتار نیز مراقبتهای بهداشتی را انجام داده و از سالم بودن دام با تأییدیه دامپزشکی مطمئن شوند.
به گفته او، همکاران ما به صورت شبانهروزی در این ایام با سامانه امداد کشتار ۱۵۱۲ در خدمت همشهریان هستند تا حتی در منازل آنها دام قربانی را مورد معاینات بالینی قرار داده و نسبت به سلامت و کشتار بهداشتی آن مجوزهای لازم را صادر کنند.
مدیرکل دامپزشکی استان اردبیل تکلوی در ادامه می گوید: اهالی استان در خرید دام عید قربان دقت لازم را داشته باشند و با اولویت کشتار را در کشتارگاه صنعتی استان انجام داده و به هیچ وجه کشتار را در منازل انجام ندهند.