رضا محمدرحیمی گفت: سیاست دولت سیزدهم احیای واحدهای تولیدی راکد و نیمه فعال است، به طوریکه سال گذشته ۲۹ واحد تولیدی سال به چرخه تولید بازگشت و امسال هم در تلاشیم با استفاده از ظرفیتهای موجود تعداد ۳۰ واحد دیگر را به مدار تولید بازگردانیم.
وی با اشاره به وضعیت واحدهای تولیدی در استان بیان کرد: ۴۷۹ واحد تولیدی دارای پروانه بهره برداری با حدود سرمایه گذاری ۲۸ هزار میلیارد تومان و نزدیک به ۱۰ هزار نفر اشتغالزایی در استان وجود دارد که از این تعداد واحد تولیدی حدود ۷۰ درصد یعنی ۳۳۹ واحد فعال و نیمه فعال وجود داشته که ۳۰ درصد آنها یعنی ۱۴۰ مورد واحد راکد محسوب میشوند.
رییس سازمان صمت ایلام گفت: در خصوص جواز تاسیس صنعتی و طرحهای در دست اقدام ۵۲۵ فقره جواز تاسیس فعال با سرمایهگذاری مورد نیاز ۴۲ هزار میلیارد تومان و اشتغال بیش از ۱۵ هزار نفر وجود دارد.
محمدرحیمی میزان سالانه ظرفیت معادن استان را ۹ میلیون تن بیان کرد و یادآور شد: امسال در زمینه اکتشافات ۱۶ نوع معدن که عمدتا غیرفلزی بوده در استان شناسایی شده که این کانی های غیر فلزی شامل معادن گچ، آهک، شن، ماسه، مارن، آلوویوم و بیتومین یا قیر طبیعی از جمله ذخایری هستند که از معادن ایلام استخراج میشوند.
وی عمده مشکلات در بخش صنعت را مربوط به کمبود نقدینگی، معوقات، مشکلات بانکی، تعطیلی واحدهای تولیدی، فرسودگی ماشین آلات و منسوخ بودن تکنولوژیها بیان کرد و فرسودگی ماشین آلات و منسوخ بودن تکنولوژی را از دیگر مشکلات حوزه تولید عنوان کرد.
رییس سازمان صنعت معدن و تجارت ایلام می گوید: ۹۵ طرح صنعتی در استان دارای پیشرفت در دست اجراست، تعدادی از پروژه های سنگین و طرحهای نیمه تمام و جوازهای آماده سرمایه گذاری نقطه امید بخش برای تولید محسوب شده و در صورت راه اندازی در زمان مقرر در ایجاد توسعه صنعتی به شدت تاثیرگذار خواهد بود که از جمله این طرحها میتوان به فیلتر تصفیه آب، طرح ان جی ال و پتروشیمی دهلران پتروشیمی هلیلان و فولاد ایوان اشاره کرد.
محمدرحیمی گفت: حدود ۱۷ هزار فقره بازرسی و ۱۰۷۰ پرونده تخلفاتی به مبلغ ۵۰۷ میلیارد ریال تشکیل شده که این میزان بازرسی نسبت به سال گذشته رشد ۷۲ درصدی را شامل میشود.