آقای نظیفی مدیرکل پزشکی قانونی چهارمحال و بختیاری گفت: تعداد پروندههای تشکیل شده در پزشکی قانونی استان در سال ۹۹ برابر با ۲۷ هزار و ۸۵۱ بود که پارسال به ۲۸ هزار و ۷۶۲ رسید که نشان دهنده رشد ۳.۳ درصدی است.
از این تعداد پرونده ۲۵ هزار و ۲۱۲ مورد در واحد معاینات سرپایی، ۸۸۰ پرونده در واحد معاینات اجساد، ۲ هزار و ۱۷۲ پرونده در واحد آزمایشگاه و ۴۹۷ پرونده در واحد کمیسیون پزشکی مورد بررسی قرار گرفت.
بیشترین پرونده مورد بررسی در چهارمحال و بختیاری مربوط به شهرستانهای شهرکرد، لردگان، بروجن، فارسان، اردل، کیار و سامان بود.
در حال حاضر هفت شهرستان دارای مراکز پزشکی قانونی هستند که در شهرستانهای شهرکرد و لردگان مرکز معاینه اجساد هم وجود دارد و اجساد در این مراکز بررسی و تعیین علت فوت انجام میشود.
بیشتر بخوانید
تلفات ناشی از حوادث کار ۱۷ درصد افزایش یافت
تجهیز شهرستانهای بن، کوهرنگ و خانمیرزا به مراکز پزشکی قانونی در دستور کار قرار دارد.
پزشکان عمومی برای همکاری با پزشکی قانونی باید در تخصص پزشکی قانونی دانشگاهها قبول شوند و پس از طی ۳ تا ۴ سال به عنوان متخصص پزشکی قانونی وارد این مجموعه شوند.
از ۴۹۷ پرونده واحد کمیسیون ۱۴۳ مورد مربوط به قصور پزشکی است که ۹۰ مورد تبرئه و ۵۳ مورد محکوم شدند.
بالاترین موضوع شکایت در قصور به ترتیب مربوط به رشتههای زنان و زایمان، جراحی عمومی، دندانپزشکان، جراحی پلاستیک و ترمیمی، جراحی ارتوپدی، اطفال، جراحی، قلب و عروق و جراحی گوش و حلق و بینی است.
چهارمحال و بختیاری در حوزه مرگ ناشی از مواد مخدر نسبت به استانهای دیگر در میانه جدول قرار گرفت.