سعید یوسفپور درمورد نگهداری، خریدوفروش، جابهجایی و نگهداری حیوانات حیاتوحش و اجزای بدن مرده حیاتوحش مانند تاکسیدرمی، شاخ، گوشت، پوست، سم و پنجه آنها نیز غیرقانونی است، گفت: حیواناتی که نگهداری آنها غیرقانونی است اهلی نیستند و وحشی به شمار میآیند.
او میگوید:برخی از مردم اطلاع ندارند که حتی نگهداری حیواناتی مانند سنجاب غیرقانونی است، زیرا این حیوان، گونه وحشی محسوب میشودو سودجویان برای زنده گیری سنجاب، گاه دهها هکتار از جنگلهای زاگرس را به آتش میکشانند و درختان را قطع میکنند درحالیکه سنجاب با جمعآوری دانهها به بقای جنگل و زادآوری درختان جنگلی میکند و بدون شک اگر مردم این موارد را میدانستند برای نگهداری سنجاب در خانههای خود اقدام نمیکردند.
یوسف پور به یک مورد کشف یک قلاده شیر آفریقایی در خمینیشهر اصفهان در امسال اشاره کردو گفت: در مواردی نیز پرندههای وحشی که برخی از آنها در معرض خطر انقراض هستند نیز کشفشده است که ما ازنظر بینالمللی با توجه به عضویت ایران در کنوانسیون "منع تجارت گونههای گیاهی و جانوری در معرض خطر انقراض" (سایتش) تعهداتی برای حفاظت ازاینگونهها داریم.
او در چند مورد نیز کشفیاتی درباره نگهداری آهو و قوچ و میش در استان اصفهان در منازل و باغهای شخصی داشتیم، گفت: قاچاق حیاتوحش گردش مالی بالایی دارد و قاچاقچیان حیاتوحش به دلیل عدم آگاهی مردم این قبیل حیوانات را قاچاق میکنند و به فروش میرسانند.
یوسف پوربا تأکید بر لزوم محافظت از گونههای مختلف جانوری بهعنوان ذخایر ارزشمند ژنتیکی و سرمایههای بیبدیل کشور، گفت: آینده متعلق به کشورهایی است که تنوع ژنتیکی بالایی داشته باشند و این ژنها میتوانند در آینده پشتوانه محکمی از تأمین دارو، درمان بیماریها و تولید مواد غذایی باشند.
فرمانده یگان حفاظت محیطزیست استان اصفهان از مردم خواست تا در صورت مشاهده نگهداری حیاتوحش و گونههای حیوانی نامتعارف در منازل و باغ شخصی آن را به اداره کل حفاظت محیطزیست استان به شماره تلفن ۱۵۴۰ و یا پلیس گزارش کنند، زیرا این موارد، قاچاق و جرم مشهود به شمار میآید.
استان اصفهان دارای تنوع حیات وحش بالا و حدود ۵٠٠ گونه حیوانی مُهره دار است.