متخصص طب ایرانی درباره راهکار‌های پیشگیری از گرمازدگی توضیحاتی ارائه داد.

علیرضا یارقلی متخصص طب ایرانی با اشاره به اینکه کودکان نسبت به گرمای هوا آسیب پذیرتر هستند گفت: کلافگی، سردرد، افزایش ضربان قلب، افت فشار خون و حتی غش کردن از علائم گرمازدگی شدید است.

یارقلی تاکید کرد: قبل از اینکه به این مرحله برسیم باید جلوی گرمازدگی را بگیریم. برای آن چند راهکار ساده وجود دارد. در ساعات میانی روز نباید در معرض آفتاب باشیم و بهتر است کار‌های بیرون از خانه را در ابتدا یا پایان روز که هوا خنک‌تر است انجام دهیم.

وی توضیح داد: می‌توانیم ۵ قاشق غذاخوری بابونه به ۵ قاشق غذاخوری همراه گل سرخ را با یک لیتر آب جوشانده و همانطور که داغ است صاف کنیم و در ظرف اسپری ریخته و در هوای گرم روی صورت و اطراف صورت آب پاش کنیم. البته می‌توان به جای این جوشانده از گلاب به همراه عرق بابونه هم استفاده کرد. این ترکیب به خنک شدن بدن کمک کرده، تشنگی را کم کرده و از عوارض گرمازدگی جلوگیری می‌کند.

وی افزود: نوشیدن شربت سکنجبین برای جلوگیری از گرمازدگی بسیار موثر است و آب بدن را تامین می‌کند. شبِ قبل از نوشیدن آن، می‌توان قسمت تخم دار خیار را در شربت ریخته و فردا مصرف کرد. شربت سکنجبین عطش را کم می‌کند و مقاومت انسان را در برابر گرما افزایش می‌دهد.

متخصص طب ایرانی کشورمان یادآور شد: مربای زرشک و آلبالو در تابستان بسیار خوب است و می‌توان از شربت‌های این دو میوه به عنوان نوشیدنی استفاده کرد. ضمن اینکه نوشیدنی‌هایی که حاوی تخم شربتی و سکنجبین باشند می‌توانند از گرمازدگی جلوگیری کرده و تشنگی کم کنند.

یارقلی تاکید کرد: استفاده از شربت سکنجبین و افشانه بابونه و گل سرخ بستگی به این دارد که چه مدت در هوای گرم قرار بگیریم و چقدر تعریق داشته باشیم. اگر در خانه باشیم روزی یکبار نوشیدن شربت کافی است، اما اگر در معرض آفتاب باشیم؛ شاید مجبور شویم هر ۱۰ دقیقه از افشانه گلاب و بابونه استفاده کنیم.

وی درباره علائم گرمازدگی گفت: افزایش ضربان قلب، سردرد، کوفتگی، بی قراری و ضعف بدن از علائم گرمازدگی است. در اولین فرصت باید خودمان را به سایه برسانیم و سر، صورت وگردن خود را با آب بشوییم. با این‌کار عوارض گرمازدگی تا ۸۰ درصد کاهش می‌یابد. استفاده از افشانه بابونه و گل سرخ و نوشیدن آب خنک و شربت بدون یخ به بهبود گرمازدگی بسیار کمک می‌کند.

یارقلی یادآور شد: چای نعناع مزاجی گرم دارد و شل کننده خوبی است. اما چای نعناع به تنهایی برای جلوگیری از گرمازدگی توصیه نمی‌شود. بسیاری از افراد برای رفع تشنگی آب زیادی می‌خورند، شکمشان باد می‌کند، اما همچنان تشنه هستند. معده این افراد بلغم شور و غلیظ دارد. چای نعناع در این افراد می‌تواند جلوی عطش آن‌ها را بگیرد. چای هم با طبع گرم و خشک خود سردی معده را از بین برده و جلوی تشنگی را هم می‌گیرد.

منبع: فارس

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۱۲ ۰۸ تير ۱۴۰۱
تو ایران بهترین راهکار برای هر چیزی مردن است.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۴ ۰۸ تير ۱۴۰۱
من 20 سال در سیستم درمان هستم و متخصص در یکی از زیر شاخه ها. به چشم خودم چیز هایی از طب سنتی دیدم که تاسف میخورم از ادعاهای این افراد! طب سنتی ، یک علم فوق العاده و متاسفانه از میان رفته هست . اینفرمایشات که این ها به اسم طب سنتی میگن چرند به تمام معنی است . من پیر زنی را دیدم که با ماساژ و روغن زیتون و فنون منحصر بفرد ، هرنی(فتق) را درمان میکرد . در صورتیکه همین کار ها در بیمارستان ها علی رقم کلی هزینه ، کلی عوارض برای بیمار دارند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۱۴ ۰۸ تير ۱۴۰۱
سلام ،
بهترین راه خنک شدن، خوردن آب شنبلیله با پیاز فراوان است


پیمان اشراقی.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۳ ۰۸ تير ۱۴۰۱
بیا بوشهر تا بفهمیم سنتی وصنعتی بزنیم هم انجام بدید بی فایدس.. فنا رفتیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۱۳ ۰۸ تير ۱۴۰۱
الان همه جای ایران به فناست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۶ ۰۸ تير ۱۴۰۱
یکبار هم راه درمان زیاد عرق کردن را بنویسید .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۴ ۰۸ تير ۱۴۰۱
اگر پول دارهستید ماست و خیار بخورید