مدیرکل فرودگاه‌های استان فارس از آمادگی کامل برای ایجاد خط پروازی مستقیم بین شیراز- تاجیکستان با هدف توسعه بستر‌های همکاری در حوزه‌های مختلف خبر داد.

غلامرضا کریم آقایی در نشست با هیئت تاجیکستانی با موضوع حمل و نقل که در اتاق بازرگانی استان فارس تشکیل شد، گفت: فرودگاه شیراز در سطح بین‌المللی فعال و سومین فرودگاه پرتردد در ایران است که سالانه ۳ میلیون نفر جابه‌جایی مسافر در داخل و خارج از کشور دارد.

او گفت: در این فرودگاه پرواز به ۱۰ مقصد بین‌المللی با ۶ شرکت هواپیمایی خارجی و ۴ شرکت داخلی انجام می‌شود که در حوزه بار و حمل‌ونقل در حال حاضر ۲ کارگو ترمینال در فارس وجود دارد که هر دو دولتی است و روزانه تا ۱۰۰ تن بار از فرودگاه شیراز ارسال و دریافت شده است.

کریم آقایی گفت: در زمینه پزشکی ظرفیت بی‌نظیری در استان فارس وجود دارد.

او، به پرواز‌های عمان و دیگر کشور‌ها با این هدف اشاره و گفت: بالغ بر ۷۰ درصد از مسافران عمانی در زمینه توریسم سلات هستند و ظرفیت‌هایی زیادی در این حوزه وجود دارد که امکان برقراری ارتباط با دیگر کشور‌ها نیز وجود دارد.

مدیرکل فرودگاه‌های فارس گفت: آمادگی برای پرواز مستقیم از شیراز به تاجیکستان وجود دارد، از ۱۷ تیرماه پرواز گردشگری به گرجستان داریم که این امکان برای تاجیکستان نیز وجود دارد همچنین شرکت‌های هوایی تاجیکستان هم می‌توانند به شیراز پرواز مستقیم داشته باشند.

او گفت: برای احداث کارگو ترمینال آمادگی جذب سرمایه‌گذار در فرودگاه شیراز وجود دارد که الگو‌های سرمایه‌گذاری در این زمینه تهیه شده است و درصورت تمایل در اختیار هیئت تاجیکستانی قرار داده می‌شود.

فارس یک استان ترانزیتی در سطح بین‌المللی است

علی یزدانی، معاون حمل و نقل سازمان راهداری فارس نیز در این جلسه با بیان اینکه استان فارس از نظر حمل و نقلی جایگاه مهمی دارد، گفت: استان فارس بیشترین ناوگان و رانندگان کل کشور را دارد، ۴۷ هزار عدد کامیون و ۶۱ هزار راننده داریم که سالانه ۳۱ میلیون تن کالا از مبدا استان فارس جابه‌جا می‌شود.

او با بیان اینکه ۲۴۷ شرکت حمل و نقل که ۳ شرکت بین‌المللی هستند در استان فعال است، افزود: شبکه راه‌ها و بزرگراه‌های زیادی در استان فارس داریم که از جمله آزادراه شیراز – اصفهان جنوب ایران را به شمال کشور متصل می‌کند و تا یک سال آینده افتتاح می‌شود همچنین آزادراه شیراز – بوشهر نیز در دست طراحی است که شبکه آزادراهی کشور را به خلیج فارس متصل می‌کند.

یزدانی با اشاره به ظرفیت راه آهن استان فارس عنوان کرد: راه آهن بوشهر و بندرعباس نیز در حال طراحی است که در صورت راه‌اندازی شبکه ترانزیتی ریلی کامل می‌شود. همچنین به لحاظ فرودگاهی استان فارس فرودگاه‌های بین‌المللی دارد و البته در استان فارس حمل و نقل با جاده و کامیون بیشتر فعال است.

او با بیان اینکه فارس به خلیج فارس دسترسی دارد و بسیاری از صادرات و واردات را کامیون‌های استان فارس انجام می‌دهند، افزود: بسیاری از محصولات صنعتی استان با همین شبکه حمل و نقلی به شمال و دیگر نقاط کشور حمل می‌شود علاوه بر آن استان فارس یک استان ترانزیتی است و می‌تواند در تراز بین‌المللی قرار بگیرد.

آمادگی برای همکاری با استان فارس در زمینه حمل و نقل

شایسته، معاون وزیر حمل و نقل در تاجیکستان نیز در این جلسه با بیان اینکه در استان فارس گویا در خانه خود قرار داریم گفت: گذشتگان و بزرگان ما مانند حافظ و سعدی و تخت جمشید داشته‌های مشترک بین دو ملت است.

او با بیان اینکه جمهوری تاجیکستان پس از کسب استقلال در مسیر توسعه گام برداشته است، افزود: رونق ترانزیت و تجدید و توسعه راه‌های بین‌المللی از جمله اقداماتی است که در این زمینه ورود کرده است.

معاون وزیر حمل و نقل در تاجیکستان با اشاره به اینکه با ایران سازش‌نامه بین‌المللی در حوزه حمل و نقل داریم، افزود: در زمینه حقوقی نیز برای تبادلات حمل و نقلی زمینه مهیا است و در سفر‌های اخیر مقامات تاجیکی به ایران نیز توسعه مسائل حمل و نقلی دیده شده است.

شایسته با بیان اینکه در این سفر نیز موضوع حمل و نقل مورد توجه قرار گرفته است، افزود: دالان‌های ارتباطی با کشور‌های همسایه تاجیکستان شکل گرفته است که می‌تواند در توسعه ارتباط با ایران از آن استفاده کرد و می‌توان یک شبکه لجستیکی در زمینه حمل و نقل ایجاد کرد و همکاری‌ها را توسعه داد.

معاون وزیر حمل و نقل در تاجیکستان در ارتباط با پیشنهادات مطرح شده در جلسه عنوان کرد: این مطلب را از سوی مقامات مربوط در کشور تاجیکستان دنبال خواهیم کرد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.