سید جلال موسوی گفت: با شروع خشکسالی، زایمان به شدت کاهش پیدا میکند و از طرف دیگر حیوان برای بقای خود، به بزغاله ها و برههای خود رسیدگی نمیکند و آنها تلف یا به وسیله حیوانات گوشتخوار مانند عقاب طلایی دریده میشوند که اینها در زاد و ولد سال بعد نیز تاثیر میگذارد.
او میگوید: خشکسالی امسال نسبت به سالهای گذشته به شدت بحرانیتر است و اکثر مراتع در بهار هیچ تولیدی نداشته و گیاهی سبز نشده است.
موسوی گفت: اکثر چشمهها و آبشخورهای طبیعی یا کم شدند یا خشک شدند ولی در سالهای گذشته، اقداماتی برای تامین آب صورت گرفت و این چشمهها و آبشخورها بازسازی شدند و یک آبشخور یا منبع جدیدی اضافه شده است.
او گفت: در هشت سال گذشته، ۹ منبع ذخیره آب در مناطق حفاظت شده، پناهگاهها و مناطق آزاد نصب، شش آب انبار ساخته و حدود ۱۹ چشمه و آبشخور مرمت و بازسازی شده است.
به گفته رئیس اداره محیط زیست بافق سرشماریها نشان میدهد با انجام این اقدامات، کاهش جمعیت کم بوده و اغلب جمعیت رو به رشد بوده است، ولی امسال مشاهدات نشان میدهد اکثر زاد و ولدها موفق نبوده و بیشتر برهها و بزغالهها در همان روزهای اول تلف شدند.
او گفت: NGOهای محیط زیستی شهرستان و حدود ۱۰۰ نفر به صورت داوطلبانه با محیط زیست در گروههای کوچک و بزرگ در توزیع علوفه و آبرسانی همکاری میکنند.
زینلی مدیر حفاظت منابع طبیعی بافق گفت: فشار خشکسالی به حدی بوده است که کلیه دامداران مراتع زمستانه خود را زودتر از موعد رها کردند و به مراتع تابستانه رفتند و برعکس.
او گفت: امسال چرای غیر مجاز حدود ۶۰ درصد بیشتر شده و فشار خشکسالی باعث گران شدن سامانههای عرفی شده که مردم قدرت خرید آن را ندارند.
زینلی گفت: از اثرات دیگر خشکسالی، خشک شدن چشمههای عمومی مراتع و حرکت حیات وحش به سمت روستاها است.