مهدی طغیانی در نشستی با موضوع ارائه راه حلهایی برای جریان دائمی زایندهرود که در مجتمع فرهنگی آموزشی اقتصاد اصفهان برگزار شد، با تأکید بر پیچیدهتر شدن مسائل و مشکلات پیرامون زایندهرود، گفت: طبق تابلوی منابع و مصارف که نشان دهنده منابع تأمین آب رودخانه و بار مصرفی آن میشود، زایندهرود در وضعیت عادی و بدون خشکسالی یک میلیارد مکعب کسری آب دارد و این یعنی مصارفی تعریف شده که منابع آن وجود ندارد و باید مصرف و برداشت آب از منابع زایندهرود برداشته شود.
نامهای به رئیس دستگاه قضایی نوشتهام و از حجت الاسلام اژهای درباره عملکرد دستگاه قضایی برای بالادست زایندهرود استمداد کمک کردهام و خواسته با تمام قوا کمک کنند تا زایندهرود احیا شود و نگذاریم این مسئله پیچیدهتر شود.
محمد درویش، نیز در این نشست گفت: نباید اجازه دهیم جریانات ناپایدار کننده در اصفهان گسترش یابد، از مسائلی که موجب افزایش جریانات ناپایدارکننده در حوضه آبی رودخانه میشود و از عدم تخصیص حقوق زیست محیطی حریم زایندهرود به ویژه تالاب گاوخونی انتقاد کرد.
کنشگر محیط زیست میگوید: جاری نبودن زایندهرود، روند افت سطح آبهای زیرزمینی را افزایش داده و باعث گستردهتر شدن فرونشستها و مهاجرت از استان خواهد شد، بنابراین باید در هر شرایطی حقآبه تالاب گاوخونی را در اولویت بعد از شرب قرار دهیم و این به معنای تقدم آنها بر حوزه صنعت و کشاورزی است.