آشپزخانه قلب خانه است به همین ترتیب، اگر به آشپزخانه‌تان مرتب رسیدگی نکنید، ممکن است ضربان قلب خانه‌تان کند بزند.

با توجه به اینکه رفت‌وآمد در آشپزخانه زیاد است، زودتر از سایر مکان‌ها کثیف می‌شود و از آنجایی که تمیزی آن تاثیر مستقیمی بر سلامتی شما و اعضای خانه‌تان دارد، هر روز باید تمیز و مرتب شود. تمیزکردن آشپزخانه در یک چشم به هم زدن آرزوی قلبی همه ماست! اما خبر خوب اینکه قرار نیست این مسئله تا ابد یک آرزو باقی بماند. کافی‌ست چند راهکار ساده به‌کار ببندید تا در کمترین زمان ممکن بتوانید آشپزخانه‌تان را برق بیندازید. چه راهکارهایی؟ در مطلب حاضر به شما گفته‌ای که چطور در چند مرحله و در عرض کمتر از ۱ ساعت می‌توانید آشپزخانه خود را حسابی تمیز کنید. با ما همراه باشید.


بیشتربخوانید


مرحله اول: تمیزکاری سطحی
قبل از هر چیزی اقلامی را که به آشپزخانه تعلق ندارد، داخل سبدی بگذارید و سبد را از آشپزخانه بیرون ببرید. قرار نیست در این مرحله وقتتان را به جابه‌جایی این وسایل بگذرانید. بعد از تمیزکردن آشپزخانه به آن‌ها هم رسیدگی خواهید کرد. سپس، تمامی ظرف‌ها و سطوح را بررسی کنید و آشغال‌ها را داخل سطل زباله بریزید. سینک را هم تمیز کنید و آشغال‌های آن را به سطل زباله منتقل کنید.

مرحله دوم: رسیدگی به ظرف‌های کثیف
ظرف‌های کثیف را جمع کنید و اگر ماشین ظرفشویی دارید، آن‌ها را داخل ماشین بچینید. در غیر این صورت، سینکتان را از با آب گرم پر کنید و مقداری مایع ظرفشویی به آن اضافه کنید. ظرف‌های کثیف و چیز‌هایی را که ماشین نمی‌تواند از عهد شستنشان بربیاید، داخل آن بریزید.

مرحله سوم: تمیز کردن یخچال
یک یخچال کثیف، درهم و نامرتب شما را از آشپزی و خوردن غذا دل‌زده خواهد کرد. تمام قفسه‌های یخچال را خوب بررسی کنید و به چیز‌هایی که تاریخ مصرفشان گذشته یا به اشتباه داخل یخچال قرار گرفته‌اند، سروسامان دهید. بعدا در مراحل پایانی سراغ سطح بیرونی آشپزخانه خواهیم رفت.

مرحله چهارم: تمیزکاری وسایل کوچک
مرحله چهارم به تمیز کردن مایکروفر، سرخ‌کن، چای‌ساز و... اختصاص پیدا کرده است. همه آن چیزی که برای تمیزکردن این وسایل نیاز دارید، یک عدد دستمال جادویی میکروفیبر و اسپری ضد عفونی است. قسمت‌های بیرونی وسایلتان را به‌خوبی تمیز کنید و آن‌ها را از هر گونه لکه چربی، لکه غذا و گردوخاک پاک کنید. راستی برای پاکسازی جرم‌های کتری یا چای‌ساز، می‌توانید کتری را با قسمت‌های مساوی از آب و سرکه پر کنید و اجازه دهید آب بجوشد. یک ساعت صبر کنید تا آب خنک شود. سپس، محتویات آن را بیرون بریزید و چندبار آبکشی کنید تا چای‌ساز و کتری‌تان حسابی تمیز شود.

مرحله پنجم: تمیزکاری سطوح
اگر در مرحله اول حسابی دقت کرده باشید، سطوح کابینت‌ها و اوپن فارغ از هر گونه آشغال است و وظیفه شما در حال حاضر این است که آن‌ها را از هر گونه لکه و گردوخاکی پاک کنید. برای تمیز کردن کابینت چوبی یا فلزی و سایر سطوح، به یک دستمال میکروفیبر و یک محلول ضد عفونی‌کننده قوی و باکیفیت نیاز دارید. انواع سطوح مختلف را با روش‌های زیر می‌توانید تمیز کنید:

تمیز کردن کابینت چوبی
بهتر است پس از هربار آشپزی، سطوح کابینت‌هایتان را دستمال بکشید. اما اگر کابینت‌ها به تمیزکاری عمیق نیاز دارند، می‌توانید با آب و سرکه سفید شوینده درست کنید و با آن کابینت‌ها را تمیز کنید. البته شوینده سرکه به‌خوبی نمی‌تواند لکه‌های چربی را از سطوح بزداید. بنابراین، بهتر است از یک شوینده مخصوص لکه‌های چرب استفاده کنید. توجه کنید که برای تمیزکردن کابینت‌های چوبی نباید دستمالتان زیاد مرطوب باشد و بهتر است بلافاصله پس از تمیزکاری با شوینده، آب سطوح را با استفاده از یک دستمال تمیز خشک کنید.

تمیز کردن کابینت فلزی
بهترین روش برای تمیزکاری کابینت‌های فلزی استفاده از محلول آب گرم و سرکه سفید یا آب و مایع ظرفشویی است. همچنین، در صورتی که کابینت فاقد زنگ‌زدگی است، از الکل هم می‌توانید استفاده کنید. حتما بعد از تمیزکاری کابینت، بدنه و سطوح آن‌ها را خوب با دستمال خشک کنید. در غیر این صورت، کابینت‌ها زنگ می‌زنند و طول عمرشان کاهش پیدا می‌کند.

تمیز کردن یخچال
بهترین روش برای برق‌انداختن و تمیز کردن یخچال، استفاده از پاک‌کننده‌های چندمنظوره یا ترکیب آب و مایع ظرفشویی استفاده کنید. مقداری از این دو مایع تمیزکننده را روی سطح یخچال اسپری کنید و با استفاده از ابر یا دستمال نرم آن را تمیز کنید. در نهایت هم با دستمال دیگری آن را خشک کنید.

تمیز کردن گاز
تمیزی یک آشپزخانه بیش از هر چیزی به تمیزی گاز آن بستگی دارد. بهتر است بعد از هر آشپزی، به چربی زدایی اجاق گاز بپردازید تا چربی‌های سطحی تبدیل به جرم‌های سخت نشوند.

سطح گازتان را با شوینده‌های چند منظوره یا مخلوط آب و سرکه یا آب و مایع ظرفشویی تمیز کنید. این کار تمیزکاری عمقی گاز را راحت‌تر می‌کند. همچنین، بدنه بیرونی گاز و شیشه آن را هم خوب تمیز کنید و برق بیندازید. در صورت لزوم، در این مرحله هود را هم تمیز کنید. برای تمیز کردن فیلتر هود، سینک ظرفشویی را از آب گرم پر کنید و داخل آن مقداری جوش شیرین و مایع ظرفشویی بریزید. فیلتر را داخل سینک قرار دهید، به‌گونه‌ای که کل فیلتر خیس بخورد و تمیز شود. بعد از ۲۰ دقیقه فیلتر را آبکشی کنید و با یک فرچه مناسب، ذرات ریز باقی‌مانده لابه‌لای آن را پاک کنید. توجه کنید که فیلتر‌های پارچه‌ای قابل شست‌وشو نیستند و هر ۴-۳ بار باید تعویض شوند.

مرحله ششم: تمیزکاری سینک
تمیز کردن سینک و شیرآلات، مهم‌ترین بخش از فرایند تمیزکاری آشپزخانه است. اگر در مرحله دوم ظرفی را در سینک گذاشته‌اید، آن‌ها را بشویید. سپس برای تمیزکاری و ضد عفونی کردن سینک، آن را مجددا از آب گرم پر کنید و داخلش مایع ظرفشویی و در صورت لزوم مقداری سفیدکننده سطوح بریزید. برای تمیز کردن شیرآلات هم می‌توانید مقداری جوش شیرین را روی پارچه بریزید و با استفاده از آن شیرآلات را تمیز کنید و برق بیندازید. سینک یکی از مهم‌ترین اجزای آشپزخانه است و تمیزکاری آن باید با نهایت دقت و سختگیری انجام شود.

مرحله هفتم: تمیزکاری سطوح
آخرین مرحله در تمیزکاری آشپزخانه، جاروکشیدن کف و دستمال‌کشیدن سرامیک‌ها است. ابتدا کف آشپزخانه را خوب جارو بکشید و خرده‌ریزه‌ها را جمع کنید. سرامیک‌هایتان را تی بشید و برق بیندازید. اگر کفپوش آشپزخانه‌تان فرش است، تنها کافی‌ست گردوغبار‌های آن را با جاروبرقی پاک کنید. بعد از اینکه کف آشپزخانه را هم تمیز کردید، می‌توانید یک چای خوش‌رنگ برای خودتان بریزید و از تمیزی آشپزخانه زیبایتان نهایت لذت را ببرید.

سخن پایانی
آشپزخانه از جمله مکان‌هایی است که تمیزکاری آن از سایر مکان‌ها اهمیت بیشتری دارد. تمیزی آشپزخانه علاوه بر سلامتی جسمانی، خستگی ذهنی را از شما دور می‌کند. بنابراین، هر روز باید آن را تمیز کنید. در مطلب حاضر درباره تمیزکردن آشپزخانه در یک چشم به هم زدن صحبت کردم و به شما گفتیم که چطور در کمترین زمان ممکن می‌توانید قلب خانه‌تان را برق بیندازید. شما چه راهکاری را برای تمیزکاری عمقی و سریع آشپزخانه پیشنهاد می‌کنید؟

منبع: همشهری آنلاین

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.