افسانه گرما رودی نویسنده کودک و نوجوان گفت: کودک به تعبیر دینی ما مثل شاخهی تردی است که نیاز به حمایت، نگه داری و پرورش دارد، پرورش روح و روان کودکان برای رشد بهتر نیازمند برنامه است.
به گفته گرمارودی، یکی از برنامههای والدین و مربیان برای قرار دادن بچهها در شرایط تجربه گری بیشتر، خواندن کتاب است، بچهها با خواندن میتوانند از تجربههای دیگران بهرهمند شوند و در مواجهه با مسائل و رویدادهای مختلف زندگی مهارت لازم را برای حل آنها به دست بیاورند و کمتر آسیب ببینند و بیشتر لذت ببرند.
این نویسنده گفت: با کتاب میتوان قدرت فطری تخیل کودکان را به تفکر هدفمند نزدیک کرد و او را در موقعیتهای مشابه قرار داد، همچنین کتاب میتواند مخاطب را به جهانی بسیار بزرگتر از جهان پیرامونش سوق دهد. کودکی که برایش کتاب میخوانند یا تشویق به کتاب خواندن میشود، مسلما نسبت به محیط، خود و خدایش مسئولیت پذیر و فکور بار میآید و جهان برای رسیدن به آرامش به چنین انسانهایی نیازمند است.
خانواده کتابخوان از اولین راه های ایجاد علاقه به کتاب
او میگوید: بهترین راه برای علاقمند کردن کودکان به کتاب و کتابخوانی این است که والدین اهل مطالعه باشند، کودکانی که در خانوادههای کتابخوان تربیت میشوند مسلما کتابخوان خواهند شد.
گرمارودی گفت: پدر و مادری که با هیجان درباره موضوع جالبی که به تازگی در کتابی مطالعه کرده اند صحبت میکنند، یا در هفته و ماه روز خاصی را برای خرید کتاب درنظر میگیرند و یا عضو کتابخانههای عمومی هستند و کتابخانهی کوچکی در منزل دارند بدون شک فرزندان کتابخوانی در آینده پرورش میدهند.
بر اساس گفتههای این نویسنده خانوادهای که همواره فهرستی از کتابهای خوب مدنظر دارند و این فرصت را به بچهها میدهند که با خواندن کتابهای خوب از کتاب و خواندن لذت ببرند، فرزندانی کتابخوان تربیت میکنند.
کودکان نیازمند به توجه و دقت نظر در انتخاب کتاب هستند
او میگوید: اگر کودکان با بی توجهی اطرافیان در چندین نوبت کتابخوانی، در موقعیت به دست آوردن کتابهای مناسب و جذاب قرار نگیرند و لذت نبرند، از خواندن دور میشوند، اما کودکانی که با هر فرصت مطالعه، چندین کتاب خوب و مناسب میخوانند، اگر هم در خریدها و انتخابهای خودشان کتب نه چندان مناسب تهیه کنند از خواندن زده نمیشوند ، اما کودکی که همواره خودش کتاب را تنها به خاطر ظاهر و رنگ و طرح آن تهیه کرده و بعد از خواندن کتاب سرخورده شده، کمتر دوباره به سراغ آن میرود.
این نویسنده کتاب کودک و نوجوان گفت: یکی از ابزارهای موفقیت آمیز در کتابخوان کردن بچهها انتخاب کتب مناسب برای آنها است، کتاب مناسب کتابی است که مضامین مهم و جدی را در قالب هنر و بازی فراهم آورده باشد.
به گفته گرمارودی فلسفهی فانتزی در داستان کودک آرایه تشخیص و جان بخشی و در واقع همان بازی کودکانه است؛ چون کودک فرض میکند این شی حرف میزند، فرض میکند این درخت راه میرود و نواها و آواها همان بازیهای کلامی اند که ما را به دنیای کودکانه نزدیک میکنند.
تلفیق هنر و بازی عنصری موثر در رشد ذهن کودک
گرمارودی گفت: تولید کنندگان محتوای کودکانه به خوبی میدانند که هنر و بازی از ابزارهای بسیار مهمی هستند که به کمک آنها میتوان مخاطب را به میدان خوانش و یادگیری کشاند و فضاهای سخت و سنگین آموزشی را به ذهن و زبان کودکان نزدیک کرد.