محققان با تجزیه و تحلیل ترکیب شیمیایی موجود در تنفس، یک حسگر بویایی ابداع کردند که قادر است افراد را احراز هویت کنند.

محققان و مهندسان دانشگاه کیوشو با همکاری دانشگاه توکیو، یک حسگر بویایی ابداع کردند که قادر است افراد را با تجزیه و تحلیل ترکیبات موجود در نفسشان شناسایی کند.

به گزارش سایت techexplorist، این بینی مصنوعی که با یادگیری ماشینی ترکیب و از سنسور ۱۶ کانالی ساخته شده، توانسته ۲۰ نفر را با دقت بیش از ۹۷ درصد احراز هویت کند. این نوع احراز هویت‌ها، منحصر به هر فرد است و ممکن است دچار خطا شوند.

چایانوت جیرایوپات، نویسنده این مطالعه توضیح می‌دهد که ویژگی‌های فیزیکی هر فرد را می‌توان کپی  یا در بعضی مواقع بر اثر آسیب تغییر داد. محققان متوجه شدند که پوست، غلظت بالایی از ترکیبات فرار را برای تشخیص ماشین‌ها تولید نمی‌کند، به همین علت به بررسی تنفس انسان‌ها، روی آوردند.

احراز هویت

جیرایوپات گفت:" غلظت ترکیبات فرار از پوست می‌تواند تا چند قسمت پایین باشد، در حالی که ترکیبات بازدم شده از نفس می‌تواند به قسمت بالایی هم برسد. در واقع، از نفس انسان برای تشخیص اینکه آیا یک فرد مبتلا به سرطان، دیابت و حتی COVID-۱۹ است یا خیر، استفاده شده است."

براساس گزارش‌ها، این تیم با تجزیه و تحلیل نفس افراد برای مشاهده اینکه کدام ترکیبات می‌توانند برای احراز هویت بیومتریک استفاده شوند، شروع کردند و در مجموع ۲۸ ترکیب به عنوان گزینه‌های قابل استفاده کشف کردند.

 آن‌ها یک آرایه حسگر بویایی با ۱۶ کانال ایجاد کردند که هر کدام می‌تواند طیف خاصی از ترکیبات را شناسایی کند. سپس داده‌های حسگر به سیستم یادگیری ماشینی منتقل کردند تا ترکیب تنفس هر فرد را تجزیه و تحلیل کند و نمایه‌ای ایجاد کند تا از آن برای تشخیص یک فرد استفاده شود.


بیشتر بخوانید


 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار