دکتر عباس رضاییان زاده گفت: بر اساس مطالعه بار جهانی بیماریها، فشارخون بالا یکی از مهمترین عوامل خطر مرگ و ناتوانی در دنیاست و یکی از موانع مهم در کنترل مؤثر فشارخون بالا، نا آگاهی مردم از بالا بودن میزان فشارخون خود است.
او گفت: در همین راستا، همه ساله در دنیا با هدف گسترش آگاهی در خصوص بیماری فشارخون بالا، راههای پیشگیری، شناسایی و کنترل این بیماری، برنامههایی نمادین طراحی و اجرا میشود.
رضائیان زاده گفت: بر اساس نتایج مطالعه ملی پیمایش بیماریهای غیر واگیر و عوامل خطر آن در سال ۱۴۰۰ برآورد میشود که در استان فارس ۳۵ و ۱۶ صدم درصد از افراد بالای ۱۸ سال به پرفشاری خون مبتلا هستند.
او گفت: غربالگری و شناسایی بیماران یکی از بهترین استراتژیها در برخورد با بیماری پرفشاری خون در سطح کشور است که به همین دلیل در دانشگاه علوم پزشکی شیراز، بسیج استانی پیشگیری و کنترل فشارخون با تاکید بر غربالگری و شناسایی بیماران از ۲۷ اردیبهشت تا ۲۷ خرداد طراحی و اجرا شد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: در این بسیج استانی که با همت و همراهی مدیران ارشد شبکههای بهداشت و درمان استان، پزشکان، کارشناسان بیماریهای غیرواگیر، مراقبان سلامت و بهورزان شاغل در دانشگاه اجرا شد، ۱۱ هزار و ۴۴۸ بیمار جدید مبتلا به پرفشاری خون شناسایی و ثبت شدند.
رضاییان زاده گفت: با توجه به اجرای موفق این برنامه، تداوم انجام غربالگری پرفشاری خون در مراجعان به واحدهای زیرمجموعه دانشگاه، در تمام طول سال در کنار مراقبت منظم و مطابق دستورالعملهای کشوری، در دستور کار معاونت بهداشت قرار گرفته است.
او، از تلاشهای تمام دست اندرکاران این پویش استانی به ویژه مدیران ارشد شبکههای بهداشت و درمان استان فارس، پزشکان، کارشناسان بیماریهای غیر واگیر، مراقبان سلامت و بهورزان، قدردانی کرد.