فاطمه ترکمان اسدی گفت: بیماریهایی که به اسم بیماری اسهالی شناخته میشوندانواع متفاوتی دارند که متناسب با طول زمان سپری شده به سه دسته تقسیم میشوند، اسهالهای حاد که تا ۲ هفته طول میکشند که ممکن است از دو روز تا دو هفته ادامه داشته باشد، ۲ تا ۴ هفته را اسهالهای پایدار تلقی میکنیم و بیشتر از ۴ هفته را که به طور مداوم بیش از یک ماه ادامه داشته باشد اسهال مزمن نامیده میشود.
او گفت: دغدغهای که امروزه در استان همدان وجود دارد از نوع اسهال حاد است که اسهالهای حاد در طول ۲ تا ۳ روز و نهایتا تا ۴ روز قطع میشود و خیلی سریع علائم خود را نشان میدهدمهمترین راه پیشگیری رعایت بهداشت فردی است و از خوردن میوهها سبزیجات نشسته اجتناب شود چرا که این مواد غذایی میتوانند آلوده کننده باشند.
معاونت بهداشتی دانشگاه همدان گفت: غالب این موارد علل ویروسی است و انواع ویروسهایی که عفونت رودهی را به دنبال دارند باعث اسهال حاد خواهند شد، برخی مواقع علت اسهال موارد باکتریال است و سر دسته اسهالهای باکتریال نیز باکتریهایی مانند شیگلا و یا انواعی از ایکولایها هستند شیگلا میتواند باعث بروز اسهالهای خونی شود.
ترکمان اسدی گفت: علائم بیمار دچار علائم گوارشی، درد و پیچش شکم، اسهال با دفعات متعدد، که ماهیت آن میتواند اسهال آبکی، بلغمی و حتی خونی نیز باشد خواهد شد بیمار تهوع به همراه استفراغ، تب و لرز و درد بدن را احساس میکند.
معاونت بهداشتی دانشگاه همدان در رابطه با افزایش بیماران اسهالی در استان همدان گفت: این موضوع با توجه به افزایش دما در فصول گرم سال افزایش خواهد یافت و موارد بیشتری از اسهالهای گوارشی خواهیم داشت مانند عفونتهای تنفسی در زمستان؛ همچنین به غیر از دو گروه سنی کودکان و سالمندان، در افرادی که بیماری زمینهای دارند، این بیماری فراوانی بالاتری را خواهد داشت.
ترکمان اسدی گفت: درمان این بیماران مهمترین رکن درمان مایع درمانی خواهد بود و حتما باید جایگزینی مایعی در بدن انجام شود و هچنین بیمار میتواند با دریافت ساشههای او آر اس که جایگزین خوبی برای املاح از دست رفته از بدن است به بهبود وضعیت خود کمک کنددر موارد حاد نیز با مراجعه به پزشک باید نسبت به انجام آزمایشات لازمه اقدام نمایند.