احمد انصاری در حاشیه نخستین نمایشگاه تولیدات دانش بنیان در شیراز، گفت: شرکت مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب مستقر در منطقه انرژی بر لامرد، با تولید سالانه ٣٠٠ هزار تن آلومینیوم از بهمن ١٤٠٠ به تکمیل ظرفیت اسمی رسیده است.
او گفت: طرح توسعه فاز دو و سه را در دستور کار داریم که برای هر یک از این فازها هم تولید سالانه ٣٠٠ هزار تن پس از بهره برداری پیشبینی شده است.
مدیر تحقیق و توسعه مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب گفت: اشتغالزایی هر دو فاز دیگر به طور متوسط ٨٠٠ تا ٩٠٠ نفر خواهد بود و همچنین تولیدات این دو فاز به سمت صادرات پیش خواهد رفت.
انصاری همچنین گفت: ٧٠ درصد از تولیدات این مجتمع مصرف داخلی و ٣٠ درصد هم صادر میشود که عمده صادرات به کشور ترکیه است.
او به چالش جدی قطعی برق در صنایع آلومینوم حنوب هم اشاره و گفت: مشمول داستان تعدیل برق شدهایم و طبق برنامه مصوب، باید ١٤٠ تا ١٥٠ مگاوات مصرف را کاهش دهیم که این خود موجب میشود تعداد زیادی از دیگهای احیاء از مدار خارج شوند که برگردان مجدد آنها به مدار، هزینههای هنگفتی دارد.
مدیر تحقیق و توسعه مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب گفت: قرار بود نیروگاه غدیر در جوار این مجتمع احداث شود که در مرحله فنداسیون است و هم اکنون ٣٠ درصد پیشرفت فیزیکی دارد. همچنین قرار بود برق از نیروگاه پالایشگاه پارسیان به این مجتمع منتقل شود که از سوی دیسپاچینگ ملی و برق منطقهای دچار مشکلاتی شده است.
انصاری با تاکید مجدد بر این نکته که چالش جدی قطعی برق در صنایع آلومینوم جنوب احساس میشود، گفت: با قطعی برق از ٣٠٠ هزار تن در سال به ٢٨٠ هزار تن کاهش تولید رسیدهایم.
او گفت: قطعی برق بر فرآیند احیاء اثرگذار است و هر دیگی که از مدار خارج میشود روزی ٣ تن از ظرفیت تولید کاهش مییابد.
مدیر تحقیق و توسعه مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب گفت: در تامین مواد اولیه که از خارج از کشور وارد میشود نیز دچار مشکلات اساسی شدهایم.
انصاری همچنین گفت: شرکت سالکو در سال گذشته با تعداد زیادی از شرکتهای دانش بنیان ارتباط برقرار کرده و مشکلات و مسائلی را که داشته از این طریق برطرف کرده است.
او گفت: ارتباط مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب با شرکتهای دانش بنیان به شکل مشاورهای و هم بصورت اجرا بوده است و از شرکتهای فناور دانش بنیان که در صنایع آلومینویم فعال هستند حمایت و استقبال میکنیم.
ناصر عباسی، رئیس واحد مهندسی مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب نیز گفت: یکسری فعالیتها در این واحد به صورت راهبرد هدف گیری شده و ساخت قطعاتی که به عنوان محصولات آسیایی و اروپایی در این مجتمع استفاده شده بود توسط تیم مهندسی در دستور کار قرار گرفت و تاکنون نقشه ساخت نزدیک یه ٤٠٠ قطعه تهیه شده و میتوان ادعا کرد که هر نوع قطعهای که قابل ساخت باشد، توسط این تیم ساخته میشود.
او گفت: معادل سازی پمپهای اروپایی نیز انجام شده و نیاز نیست در مصارف سایت از پمپهای اروپایی استفاده شود.
عباس آذر، رئیس کنترل فرآیند آندسازی مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب هم گفت: این مجتمع، فراتر از یک کارخانه است، ٤ واحد بزرگ انرژی، اندسازی، احیاء و ریخته گری در این مجتمع فعال است که هر کدام در حد یک کارخانه محسوب میشوند.