صفائی در نشست گرامیداشت روز جهانی پناهنده گفت: مهاجرت اتباع افغانستانی به استان از سال ۱۳۶۰ شروع شد و هم اکنون بیش از ۱۰ هزار مهاجر افغانستانی در استان سکونت دارند.
او گفت: با توجه به فرمان رهبر معظم انقلاب، هیچ تبعه مجاز و غیر مجازی نباید از تحصیل باز بماند که به دنبال این امر، هم اکنون بیش از هزار و ۷۰۰ دانش آموز و بیش از ۵۰۰ دانشجوی افغانستانی در استان در حال تحصیل هستند.
صفائی گفت: اجرای مرحله یک سوله دو منظوره، توزیع ۶۰۰ بسته غذایی، اجرای طرح های مشترک با فنی و حرفهای برای مهارت آموزی مهاجرین، اجرای طرح بیمه سلامت رایگان برای اقشار آسیب پذیر و توزیع کارت هدیه بین اقشار آسیب پذیر افغانستانی از جمله اقدامات اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی استان از ابتدای سال تاکنون برای اتباع افغانستانی بوده است.
مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی خراسان جنوبی گفت: پس از تیر پارسال و ورود موج جدیدی از مهاجرین افغانستانی به کشور و استان، بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار مهاجر افغانستانی فاقد مدرک در کشور شناسایی شدند.
او گفت: این افراد تا پایان مهر امسال به عنوان پناهنده در کشور پذیرفته شدند.
مهاجرین دارای مجوز فعالیت، به کشورشان بازگردانده نمی شوند
طالبی معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی در همایش روز ملی پناهنده گفت: ما هیچ گاه به دنبال بازگرداندن مهاجرینی که به صورت مجاز در استان و کشور فعالیت می کنند نیستیم.
او گفت: انتظار ما از مردم کشور دوست و همسایه ی افغانستان حضور قانون مند آنان در ایران و استان است.
طالبی گفت: از معتمدین و بزرگان افغان که در استان حضور دارند انتظار داریم چنانچه افرادی خارج از ضابطه و قانون در خراسان جنوبی وجود دارند را تشویق کنند تا حضورشان را اعلام و قانونی کنند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی گفت: البته به حوزه بهداشت و درمان استان تأکید شده است که اتباع افغانستانی متقاضی بدون هیچ ملاحظه و مانعی واکسن کرونا دریافت کنند.