مسئول مطالعات مناطق بیابانی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: حدود ۱۴ میلیون هکتار از بیابان‌های کشور به منابع زیست انسانی شامل راه‌های مواصلاتی، اراضی کشاورزی و محیط زیست خسارت وارد می کند.

علی حاجی بیگلو گفت: ۳۰ میلیون هکتار از اراضی کشور تحت تاثیر فرسایش بادی است که ۱۴ میلیون هکتار آن، طبق برآوردی که ۱۳۹۸ انجام شده، سالیانه حدود سه هزار میلیارد تومان به منابع زیست انسانی خسارت وارد می کند.

او می گوید: اگر از این ۳۰ میلیون هکتار، هفت میلیون هکتار را که قابلیت احیا دارد، تثبیت کنیم، می توانیم بگوییم مسئله فرسایش بادی را در کشور حل کردیم.

به گفته او اگر سالیانه این طرح برای یک میلیون هکتار اجرایی شود، بعد از هفت سال تعادل تخریب سرزمین در ایران کنترل می شود.

 این موضوع را حاجی بیگلو در بازدید از منطقه گود گوار بافق مطرح کرد.

او گفت: این عملیات نیاز به حمایت اعتباری دارد و اعتبار مورد نیاز برای عملیات اجرایی این یک میلیون هکتار در سال ۱۴۰۱، حدود پنج هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان است.

مسئول مطالعات مناطق بیابانی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: منطقه گود گوار بافق، منطقه برداشت ماسه‌های روان بوده که با طرح نهال کاری تثبیت و معضل فرسایش بادی به خوبی حل شده است.

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.