سرهنگ رسول جلیلیان گفت: مجرمان سایبری در این شیوه با بررسی صفحات افراد مختلف در شبکههای اجتماعی و شناسایی علاقهمندی آنها طعمه خود را شناسایی و برای آنها پیام ارسال تا به اهداف شوم خود برسند.
او گفت: کلاهبرداران برای جلب اعتماد قربانیان، برخی مواقع تصویر پروفایل خود را با نشان سازمانهای مختلف قرار داده و عنوان میکنند از فلان سازمان تماس میگیرند و شهروندان با مشاهده نشان سازمانهای دولتی به این افراد اعتماد میکنند.
سرهنگ جلیلیان گفت: همچنین در مواردی کلاهبرداران سایبری با شماره تلفن همراه شاکی روی گوشی تلفن همراه خود برنامه واتساپ را نصب و کد واتساپ را به صورت تلفنی از شاکی استعلام و با نصب این برنامه روی گوشی خود با شماره تلفن شاکی اقدام به کلاهبرداریهای دیگر از مردم میکنند.
او می گوید: به کاربران توصیه میشود که هوشیاری لازم را در مواجهه با این افراد داشته باشند تا در دام کلاهبرداران تلفنی گرفتار نشوند و به اکانتها و صفحات جعلی شبکههای اجتماعی به هیچ عنوان اعتماد نکنند.
سرهنگ جلیلیان گفت: این افراد قصد دارند با هدایت طعمههای خود به سمت عابر بانکها نسبت به تخلیه حسابهای آنها اقدام کنند و مردم هرگز به پیامکها و تماسهای تلفنی با عنوان شما برنده قرعه کشی ما شده اید توجه نکرده و اطلاعات بانکی خود را ارایه ندهند.
او گفت: کلاهبرداران برای رسیدن به اهداف خود از طریق تماس تلفنی برای واریز مبلغ جایزه با اغفال شهروندان درخواست ارسال مشخصات کارت اعتباری با تمام مشخصات را میکنند که باید دراینه زمینه هوشیاری لازم صورت گیرد.
به گفته رئیس پلیس فتای البرز کاربران در صورت اطلاع از اینگونه موارد بلافاصله مراتب را از طریق تماس با شماره تلفن ۰۹۶۳۸۰ به مرکز فوریتهای سایبری پلیس فتا اعلام کنند.