عبدالحمیدعباس شیاری گفت: امسال خوشبختانه مشکل خاصی نداشتیم و نسبت به سال قبل که شاهد خاموشیهایی در سطح شرکتها بودیم تا کنون به هیچ عنوان خصوصا در بخش خانگی و سایر مصارف و تجاری به هیچ عنوان خاموشی نداشته ایم.
او گفت: خوشبختانه با تمهیدات صورت گرفته و افزایش گروههای عملیاتی و تجهیزات لازم، آمادگی بسیار خوبی جهت حفظ پایداری شبکه به منظور ارامش خاطر مشترکین محترم داریم و خوشبختانه در سال جاری شاهدکاهش حوادث اتفاقاتی نیز بوده ایم.
مدیرعامل برق اهواز ادامه داد: به منظور افزایش نظارت بیشتر، همکاران ما در معاونت بهره برداری دستور کارهای انجام شده را در صبح و عصر مجدد بررسی میکنند که تمام کارها سریع ودر کوتاهترین زمان انجام شود و یکی از نقاط قوت مهم ما عدم خاموشی در بخش خانگی و تجاری میباشد که رضایت مردم و مسولین را به همراه داشته است.
این مقام مسئول گفت: با اطلاع رسانی و برگزاری جلسات مختلف با نمایندگان صنایع و کشاورزان همکاری خوبی صورت گرفته و بخش صنایع مطابق برنامه مصرف خود را کاهش داده اند و اگر مولدهای دیزل را وارد مدار کنند عملکرد ما صددرصدی خواهد شد.
آقای شیاری میگوید: در بحث رویت شبکه ابتدا مشترکهای دیماندی شرکت را رویت پذیر کرده بودیم، ولی کنترل پذیر نبودند و خوشبختانه هم اکنون هم رویت پذیر و هم کنترل پذیر هستند.
او گفت: خوشبختانه حدود ۴۵۰ مگاوات در بخش اولیه و ثانویه کنترل پذیری داریم که با استفاده از ظرفیت مرکز پایش انرژی شرکت و رصد لحظهای میزان مصرف و ارتباط با مشترکین محترم موارد عبور از سقف را اطلاع رسانی و کنترل میکنیم.
مدیرعامل برق ادامه داد: با تلاش همکاران بهره برداری ما، تعداد فیدرهای حساس از ۲۸مورد به ۴مورد کاهش پیدا کرده که دستاورد بسیار خوبی است که بدون اعمال خاموشی قدرت مانورشبکه را افزایش داده واشکالات آن رفع میشود.
در ادامه جلسه معاون بهره برداری شرکت توزیع نیروی برق اهواز گفت: اهواز چهارمین شهر وسیع کشور است که طبق اظهارات وزارت بهداشت در سال فقط ۲۲ روز هوای سالم و در نتیجه شبکه نیز به همین تعداد روزهای عادی دارد و بقیه آن روزهای غیرعادی شبکه متاثر از شرایط آب و هوایی گرم و قهر طبیعت و گرد و خاک در زمستان و تابستان است.
سعیدآقایی گفت: اهواز پس از تهران بالاترین پیک را در بین شرکتهای توزیع کشور داشته و به تنهایی حدود ۶۴درصد از پیک برق خوزستان را در سال ۱۴۰۰ به خود اختصاص داده است.
او ادامه داد: ۶۱۰ هزار مشترک فعال شرکت توزیع نیروی برق اهواز بطور میانگین ۴برابر بیشتر نسبت به مشترکین مناطق معتدل مصرف برق دارند که این شرایط نگهداری شبکه را بسیار سخت کرده است.
این مقام مسئول میگوید: طول خطوط فشار متوسط اهواز ۴هزار کیلومتر و طول خطوط فشار ضعیف آن ۷هزار کیلومتر بوده و حدود ۱۵هزار دستگاه ترانسفورماتور و ۳۵۰ فیدر فشار متوسط در سطح شبکه برق اهواز موجود است.
آقای آقایی گفت: از سال ۱۳۹۶ به این سو با اعمال برنامههای مدیریت مصرف دقیق و استفاده از همه ظرفیتهای موجود، شاهد موفقیت در پایداری شبکه بوده ایم.
معاون بهره برداری شرکت توزیع نیروی برق اهواز گفت: با توجه به نمودارها و روند رو به رشد مصرف برق در اهواز و تاثیر شرایط اب و هوایی در فرسودگی تجهیزات، ضرورت دارد نسبت به تامین منابع جهت تعویض ۳۷هزار پایه چوبی فرسوده و تامین ۱۵۰۰ تا۱۸۰۰میلیارد تومان جهت سرمایه گزاری جهت ترانسهای فرسوده و جدید در توسعه شبکه مورد توجه قرار گیرد تا نیازهای آینده کلانشهر اهواز را در حوزه انرژی برق تامین کنیم.
در ادامه جلسه آقای یاقوتی گفت: استانهای ما ظرفیتهای بسیار خوبی دارند و باید از داشتههای هر استان برای آن منطقه استفاده کرد و در صورت هماهنگی بیشتر بین شرکتهای وابسته به وزارت نیرو در خوزستان به منظور مدیریت بار، میتوان نتایج بسیار خوبی بدست آورد.
مدیرکل مدیریت انرژی و برنامه ریزی امور مشتریان توانیر با اشاره به ضرورت استفاده از ظرفیت شرکتهای توزیع در استانها و نیازهای آتی گفت: ممکن است در مقطع کنونی محدودیت منابع باشدولی همکاران ما باید نیاز سنجی کرده و با شناخت فرصتها و تهدیدات و انجام برنامههای مدون نیاز آمادگی داشته باشند.
در ادامه جلسه حاضرین اقدامات انجام شده به منظور عبور از پیک ۱۴۰۱ را بررسی و همچنین در مورد میزان رویت پذیری و کنترل پذیری و همچنین عملکرد نرم افزارهای مورد استفاده در حوزه پایش انرژی مورد بررسی و تبادل نظر قرار گرفت.
جلسه ارزیابی مدیریت مصرف برق به منظور عبور موفق از پیک ۱۴۰۱ با حضور یاقوتی مدیرکل مدیریت انرژی و برنامه ریزی امور مشتریان توانیر، خودنیا و خانم شجاعی از دفتر هوشمندسازی و فناوری توانیر به عنوان ارزیاب بهره برداری در شرکت توزیع نیروی برق اهواز برگزار شد.