این سومین افزایش متوالی نرخ بهره است که آن را در محدوده ۱.۵ تا ۱.۷۵ درصد قرار داده است. سیاستگذاران پیش بینی میکنند نرخ بهره تا پایان سال وارد محدوده ۳.۲۵ تا ۳.۵ درصد شود که بالاترین سطح از سال ۲۰۰۸ خواهد بود.
فدرال رزرو همچنین اعلام کرد انتظار دارد که تورم امسال ۵.۲ درصد باشد. در حالی که در ماه مارس تورم ۴.۳ درصد را برای امسال پیشبینی کرده بود؛ بنابراین در جلسات بعدی خود در سال ۲۰۲۲ نرخ بهره با افزایش بیشتری روبرو میشود. نرخ تورم در آمریکا در حال حاضر به ۸.۶ درصد رسیده است که بالاترین حد در چهار دهه گذشته است.
آقای یوسف کاووسی کارشناس امور بانکی گفت: افزایش نرخ بهره در آمریکا یکی از ابزارهای سیاست پولی است که معمولا کمتر از این ابزار استفاده میشود. شاید در مقاطعی دو سال یا سه سال میگذرد، اما در نرخ بهره فدرال رزرو تغییری ایجاد نمیشود. زیرا به محض تغییر، آثار آن در تمام دنیا دیده شده و اثرات منفی به دنبال دارد.
به گفته او، این افزایش نرخ بهره سبب کنترل تورم خواهد شد و اگر این سیاست اجرا نمیشد، این احتمال وجود داشت، نرخ تورمی که در فاصله چند ماهه اخیر ۱.۵ درصد اضافه شده، رشدی صعودی داشته باشد. بنابراین، با افزایش نرخ بهره و اعمال سیاست انقباضی مردم دلارهای خود را در بانکها پس انداز میکنند. در غیر اینصورت، تورم در سایر بازارهای موازی نیز افزایش پیدا میکند. اجرای این سیاست باعث اثرگذاری منفی بر بازارهای سهام و رمز ارز میشود. بی سابقهترین افت را در بازار رمز ارزها داریم و به نظر میرسد که همچنان نیز ادامه دار باشد، تا زمانی که این ناآرامیها کاهش پیدا کند و یک امنیت نسبی در دنیا برقرار شود.
پیش بینی فدرال رزرو درخصوص سیاستهای پولی در ژوئن ۲۰۲۲
کامران ندری کارشناس اقتصادی گفت: این کنترل تورم از طریق افزایش نرخ بهره بین بانکی، ممکن است مجددا ادامه پیدا کند و به چگونگی واکنش اقتصاد آمریکا بستگی دارد. زمانی که گفته میشود افزایش نرخ بهره رشد قیمتها را کنترل میکند، در رابطه با قیمت همه داراییها صادق است؛ داراییهای مالی و داراییهای فیزیکی. اما داراییهای مالی به ویژه سهام یا اوراق بدهی بسیار سریعتر واکنش نشان میدهند و نرخ آنها با افزایش نرخ بهره کاهش پیدا میکند. اما سایر داراییها مانند کالاها و خدمات، دیرتر و در طولانی مدت واکنش نشان میدهند.