خدارحم امیری زاده میگوید: از ابتدای برداشت چغندر قند از مزارع خوزستان تاکنون ۶۰۰ هزار تن چغندر قند به هشت کارخانه قند داخل و خارج استان ارسال شده که این میزان تا نیمه نخست تیر به ۹۰۰ هزار تن خواهد رسید.
به گفته او سال زراعی گذشته ۱.۲ میلیون تن چغندر در خوزستان تولید شد و محدودیت در کشت و کاهش ذخایر آب سدهای خوزستان دلیل اصلی کاهش تولید چغندر قند سال زراعی جاری در استان بود.
رییس سازمان جهادکشاورزی خوزستان ادامه داد: براساس چشم انداز ۱۴۰۴ حدود ۷۰ درصد شکر مورد نیاز کشور از ۲ محصول نیشکر و چغندر خوزستان تولید خواهد شد. نیازسالانه کشور به شکر ۲.۲میلیون تن است.
این مقام مسئول به ۲ سال متوالی خشکسالی شدید در خوزستان و کاهش ۵۰ درصدی آورد رودخانههای استان در مقایسه با دوره بلند مدت اشاره کرد و گفت: خشکسالی ضمن اعمال ممنوعیت و محدودیت در کشت، تولید محصولات کشاورزی را تا ۲۵درصد کاهش داده است.
آقای امیری زاده گفت: امسال با وجود خشکسالی و نابودی بیش از ۸۰ هزار هکتار از دیمزارهای گندم خوزستان، یک میلیون و ۳۵۷هزار تن گندم به صورت تضمینی از کشاورزان خوزستانی خریداری شد.
او گفت: خرید تضمینی گندم در مقایسه با سال زراعی گذشته ۲۵درصد افزایش داشته و امسال تولید گندم در خوزستان از دوره "ترسالی" نیز پیش بوده است.
رییس سازمان جهادکشاورزی خوزستان گفت: خوزستان برای هشتمین سال متوالی جایگاه نخست کشوری را در خرید تضمینی گندم کسب کرد.
این مقام مسئول استان خوزستان را قلب کشاورزی کشور دانست و ادامه داد: خوزستان نه تنها در تولید محصول راهبردی گندم در قله تولید و خرید ایستاده است بلکه در تولید ۱۰ محصول راهبردی و مورد نیاز کشور از جمله کلزا، چغندرقند، تولید شکر و... مقام نخست را دارا است.
خدارحم امیری زاده گفت: ۱۳ تا ۱۴ درصد کل تولیدات کشاورزی کشور در خوزستان است و چنانچه آب مورد نیاز بخش کشاورزی تامین شود امکان افزایش محصولات کشاورزی وجود دارد.
رییس سازمان جهادکشاورزی خوزستان میگوید: هم اکنون ۱.۳میلیون هکتار از زمینهای خوزستان زیرکشت محصولات کشاورزی قرار دارند که در صورت تامین آب، زهکشی و تسطیح اراضی، امکان افزایش سطح زیرکشت تا ۲.۲ میلیون هکتار نیز وجود دارد.
این مقام مسئول گفت: کشاورزی در خوزستان نسبت به سایر استانهای کشور از مزیتهای نسبی بالایی برخوردار است و برخی زمینهای خوزستان قابلیت سه بار کشت در سال را دارند در حالی که این مزیت در استانهای سردسیر وجود ندارد.
او با اشاره به تولید ۷۹ هزار تن دانه روغنی کلزا در خوزستان گفت: کشت کلزا در یک دوره هشت ساله به کشت غالب در خوزستان تبدیل شده و چنانچه خشکسالی و محدودیت کشت امسال نبود امکان تولید ۲۰۰ هزار تن کلزا در استان وجود داشت.
آقای امیری زاده ادامه داد: مساله و مشکل امروز بزرگ ما تنش آبی به ویژه غرب خوزستان و در حوضه رودخانه کرخه است که امسال حتی امکان کشت تابستانه نیز وجود ندارد.
به گفته رییس سازمان جهادکشاورزی خوزستان، در دولت انقلابی سیزدهم رویکرد تحولی در همه زمینهها از جمله بخش کشاورزی در حال شکل گیری است.
او گفت: با اجرای این تحول بزرگ از جمله کشاورزی قراردادی، الگوی کشت متناسب با نهادهها میتوانیم در بسیاری از محصولات راهبردی از جمله گندم به خودکفایی برسیم.
استان خوزستان با تولید سالانه حدود ۱۷.۵ میلیون تن محصولات زراعی، باغی، فرآورده دامی و عسل را تولید میکند.
گندم، برنج، سبزی و صیفی، خرما، نیشکر، انوع مرکبات ارگانیک، چغندرقند، کلزا، کنجد، ذرت دانهای و علوفهای از مهمترین تولیدات بخش کشاورزی خوزستان است.