روابط عمومی اداره کل غله و خدمات بازرگانی سیستان و بلوچستان؛ غلامعلی گنجعلی در نشست تبیین و تشریح طرح هوشمندسازی و هدفمندی یارانه های آرد و نان استان با اشاره به اینکه طرح هوشمندسازی نان باعث افزایش نظارت بر سطوح مختلف تولید و عرضه میشود اظهارداشت: توزیع و هوشمندسازی یارانههای آرد و نان با سایر کالاهای اساسی دیگر بسیار متفاوتتر است.
او به حساسیت موضوع آرد و نان؛ به بحث میزان مصرف این مائده الهی در حوزه کشور و استان و ضرورت اجرای این طرح گفت: در این حوزه در سطح کشور سالانه چیزی بیشاز ۱۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تن گندم نیاز است که از این رقم حدود ۱۰ میلیون و ۱۰۰هزار تن آن مربوط به بخش نان و بقیه به فرآوردههای جانبی این حوزه بر میگردد.
مدیر کل غله و خدمات بازرگانی سیستان و بلوچستان افزود: دولت در سال ۱۴۰۱ مبلغ ۱۰۵ هزار میلیارد تومان در بخش گندم اختصاص داده بود که این برای دولت رقم بسیار زیادی است.
وی گفت: در سیستان و بلوچستان در ماه حدود ۴۰ هزار تن مصرف گندم داریم که اگر استحصال به آرد شود ۳۳ هزار و ۵۰۰ تن تبدیل به آرد میشود.
گنجعلی خاطرنشان کرد: اسراف در این حوزه رقم بسیار قابل توجهی است و ضرورت اجرای این طرح برای دولت اجتنابناپذیر بوده و باید توجه به هدر رفت آن داشت و این حوزه را دریابید.
وی بیان کرد: طی برآوردهای انجام شده حدود چهار و نیم میلیون تن در این بخش در طول سال هدر رفت وجود دارد و باید همه دست به دست هم داده و به یاری دولت این طرح را اجرایی کنیم.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی سیستان و بلوچستان گفت: در کل کشور بیشاز ۹۸ هزار خبازی وجود دارد که از این تعداد یکهزار و ۶۵۰ خبازی در استان قرار دارد.
وی اظهارداشت:به جهت صرفهجویی در صنعت گندم، آرد و نان اجرا کردن طرح هوشمندسازی و توزیع عادلانه یارانه آرد و نان به نفع مردم است و در این طرح هیچ سهمیهای از کسی کسر نخواهد شد.