امانی گفت: نخستین کاروان زیارتی زائران حج تمتع خراسان رضوی سال ۱۴۰۱ شامل۱۲۰ زائر از خراسان رضوی و ۱۴۰ زائر از خراسان شمالی است.
مدیرکل فرودگاههای خراسان رضوی گفت: هزار و ۱۶۵ زائر در قالب ۱۰ کاروان مدینه بعد از استان خراسان رضوی و ۳۲۷ زائر در قالب سه کاروان مدینه بعد از استان خراسان شمالی از فرودگاه بین المللی شهید هاشمینژاد مشهد راهی جده خواهند شد.
او گفت: پروازهای مشهد به مدینه نیز از ۳۱ خردادماه آغاز خواهد شد که در این پروازها سه هزار و ۹۰۰ زایر در قالب ۳۰ کاروان مدینه قبل از خراسان رضوی، ۲۲۸ زائر در قالب ۲ کاروان مدینه قبل از خراسان شمالی و ۷۸ زائر در قالب یک کاروان مدینه قبل از خراسان جنوبی از فرودگاه شهید هاشمینژاد مشهد به مدینه منوره عزیمت خواهند کرد.
مدیر روابط عمومی حج و زیارت خراسان رضوی نیز گفت: انجام معاینات پزشکی زائران توسط نمایندگان هیات پزشکی در جمعیت هلال احمر استان انجام میشودو پس از صدور تاییدیه سلامت و استطاعت جسمی آنان توسط پزشکان، زائران به حج اعزام میشوند و افرادی که به هر دلیلی سلامتشان تایید نشود اگر تا قبل از اعزام روند درمانی را گذرانده باشند به حج اعزام میشوند و در غیر این صورت از سفر آنان ممانعت و سفرشان به سالهای آینده موکول میشود.
بیشتر بخوانید
خداشناس گفت: همچنین پروازهای اعزامی زائران امسال به دلیل محدودیت فرودگاههای عربستان در پذیرش هواپیماها، در بازههای زمانی متفاوت انجام میشود تا از ازدحام جمعیت در فرودگاهها، هتلها و مکانهای زیارتی و شیوع بیماری جلوگیری شود و هم خدمت رسانی به زائران به بهترین شکل ممکن صورت گیرد.
مدیر روابط عمومی حج و زیارت خراسان رضوی گفت: مدت زمان سفر زیارتی حج تمتع بین ۲۵ تا ۳۱ روز متغیر است و معمولا زائر ۵ روز در مدینه ایستایی دارد و مابقی را در شهر مکه مستقر خواهد بود که ایستایی زائران در مدینه برای برخی از کاروان ها، بسته به نوع پرواز و حرکت متغیر است.
نماینده مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلالاحمر در خراسان رضوی نیز با بیان اینکه هر سال ۱۰ هزار نفر از استان خراسان رضوی به حج تمتع اعزام میشدند، گفت: امسال پس از ۲ سال وقفه در برگزاری سفر حج تمتع، پذیرش متقاضیان سفر زیارتی حج با ظرفیت کمتری انجام شد که در این راستا با هدف بهرهمندی بیشتر زائران، شمار پزشکان اعزامی با کاروانهای حج نیز تعدیل شد.
محمدرضا واحدیجو با بیان اینکه امسال ۱۳ پزشک هلال احمر استان در آیین حج همراه زائران بیتالله الحرام خواهند بود، گفت: سالهای قبل هر کاروان یک پزشک همراه داشت که امسال هر سه کاروان یک پزشک همراه دارند و هر پزشک خدمات لازم را به ۴۰۰ نفر ارائه میدهد.
او گفت: طبق برنامه، واکسیناسیون حجاج در مقابل بیماری مننژیت انجام شده و ۲ واکسن دیگر شامل واکسن کووید ۱۹ و فلج اطفال نیز برای کلیه متقاضیان این سفر زیارتی صورت گرفته است.